Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Kirakodják a Liszt Ferenc-repülőtéren az Antonov Airlines International Cargo Transporter ukrán légifuvarozó társaság Antonov 124-100M típusú teherszállító repülőgépéből a Kínából érkezett újabb egészségügyi védőfelszereléseket
Hirdetés

Egy Antonov 124-100M, a világ legnagyobb, rendszeresen használt teherszállító repülőgéptípusának egyik gépe újabb egészségügyi védőfelszereléseket hozott Kínából Budapestre. Amint arról beszámoltunk, az operatív törzs szombati tájékoztatóján jelentették be, hogy ma hét repülőgéppel, köztük az Antonovval érkeznek Magyarországra védőeszközök.

A világ egyik legnagyobb teherszállító repülőgépével újabb védőeszköz-szállítmány érkezett

A világ egyik legnagyobb teherszállító repülőgépével újabb védőeszköz-szállítmány érkezett Kínából Magyarországra.

Gepostet von Magyarország Kormánya am Samstag, 4. April 2020

„A Kína-Magyarország légihíd szombati mérlege: mintegy 4 millió maszk, több mint 400 ezer védőruházat, 100 ezer védőszemüveg, 30 ezer pár kesztyű és több mint 6 ezer arcvédő plexi” – közölte a külgazdasági és külügyminiszter hivatalos Facebook-oldalán. Szijjártó Péter hangsúlyozta, a repülőgépek emellett 400 ezer darabot hoztak abból a gyógyszerből, amelyet Kínában teszteltek, fejlesztettek, és az alkalmazása a nemzetközi kutatások szerint ígéretes lehet a koronavírusos betegek kezelésénél. Kína mindössze négy országnak adott ebből a gyógyszerből, ezek közül Magyarország az egyik.