Fotó: Hír TV (képernyőfotó, archív)
Hirdetés

Értékelése szerint az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje folyamatosan kárt okoz a kerületben élőknek, a parkolási ügy pedig alkalmatlanságának egyértelmű bizonyítéka.

Rozgonyi Zoltán, aki Zugló jelenlegi alpolgármestere emlékeztetett rá: a kerületi Fidesz kezdeményezésére a képviselő-testület májusban döntött arról, hogy június 13-tól a kerületben élőknek ingyenes lesz a parkolás Zugló teljes területén. Ugyanezen az ülésen „a botrányos parkolási szerződések” felmondásáról is döntés született – tette hozzá.

Ehhez képest Karácsony Gergely nem készítette elő az ehhez szükséges további döntéseket, nem hajtotta végre az előző határozatokat és nem hívott össze a témában testületi ülést, ezzel folyamatosan kárt okoz Zuglónak – hangsúlyozta.

„Az ott élők már két hete ingyen parkolhatnának mindenhol, az iskoláknál, szakrendelőknél, ügyintézéskor, ehhez képest még mindig dobálják az aprót egy feneketlen kútba” – fogalmazott Rozgonyi Zoltán, akinek számításai szerint csak ebben a két hétben 84 millió forint „folyt el”. Összességében pedig nagyjából milliárdos veszteséget okozott a fizetős parkolás a kerületnek – hívta fel a figyelmet.

Az emberek tehát – Rozgonyi Zoltán megfogalmazása szerint – kifizetik a parkolási díjakat és ahelyett, hogy abból a forrásból fejlesztések valósulnának meg, még a zuglóiak fizetnek rá. Ez Karácsony Gergely alkalmatlanságának egyértelmű bizonyítéka – szögezte le.

A Fidesz XIV. kerületi polgármesterjelöltje jelezte azt is, hogy zuglói Fidesz „kézbe veszi az ügyet” és maga készíti elő a szükséges képviselő-testületi anyagokat.