– Teljesen világos, hogy minél többet tudunk meg, annál súlyosabbnak tűnik ez az ügy. Abszurd, hogy ezt az ellenzéki pártok nem vették észre, ez nehezen is hihető. Ugyanakkor az ügy jól mutatja, hogy a baloldal mennyi pénzzel is gazdálkodik.

Hirdetés

– mondta a Magyar Nemzetnek Hollik István a dollárbaloldal pártjainak kedden megjelent nyilatkozataira reagálva.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a 24.hu-nak mind a hat baloldali párt azt állította, nem tudtak az 1,8 milliárd forint értékű támogatásról, melyet a Karácsony Gergely főtanácsadója által vezetett NGO, az Action for Democracy nevű szervezet pumpált bele az országgyűlési kampányukba.

– Ezek a teljesen zavart, egymásnak ellentmondó nyilatkozatok alátámasztják, amit Kocsis Máté szorgalmaz: nyilvánosságra kell hozni az ellenzéki kampány külföldi finanszírozásával kapcsolatban a nemzetbiztonsági bizottság ülésén elhangzott, ezzel kapcsolatos jelentést

 – szögezte le a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Hollik István szerint joga van minden magyar választópolgárnak megtudni ennek részleteit.

Ugyanígy az anyagok nyilvánosságra hozását követelte egy keddi sajtótájékoztatóján Márki-Zay Péter is, aki elmondta, hogy mit vállaltak a támogatásért cserébe. A baloldal egykori közös miniszterelnök-jelöltjének tájékoztatása szerint többek között azt ígérték az 1,8 milliárd forintos támogatásért, hogy csatlakoztatnák Magyarországot az Európai Ügyészséghez, elszámoltatnák a korrupt politikusokat, visszaszereznék a nemzeti vagyont, a minimálbért pedig adómentessé tennék.

A teljes cikket a Magyar Nemzet oldalán olvashatják.

Korábban írtuk