Fotó: shutterstock.com (illusztráció)
Hirdetés

Azt írták: „most különösen fontos, hogy segíteni tudjunk azokon a rászoruló családokon és időseken, akik mélyszegénységben élnek, akik nem rendelkeznek tartalékokkal, vagy akik megélhetési krízishelyzetbe kerülnek”.

A korábban meghirdetett, eredetileg vasárnapig tartó nagyböjti adománygyűjtés során elsősorban tartós élelmiszert gyűjtöttek templomokban. A gyűjtés a koronavírus-járvány miatti korlátozások és a nyilvános szentmisék szüneteltetése miatt átalakul, és pénzadománygyűjtés formájában folytatódik.

Adományozni a karitasz.hu/onlineadomany oldalon az online adományozás menü alatt bankkártyás fizetéssel vagy átutalással a 12011148-00124534-00100008 bankszámlaszámra lehet.

A felajánlásokból a segélyszervezet főként élelmiszerrel és „higiéniai felszerelésekkel” támogatja az intézményeikben, illetve programjainkban ellátott családokat és a járvány idején különösen veszélyeztetett helyzetben lévő idős embereket.

„Szükség van továbbá a hátrányos helyzetű településeken végzett munkánk folytatására is, ahol különösen fontos a gyermekek otthoni tanulásának biztosítása és az idősek, megváltozott munkaképességűek védelme, támogatása” – fogalmaztak.