Fotó: MTI/Balázs Attila
Adományokat juttat el Kárpátaljára a KDNP országgyűlési képviselőcsoportja

Simicskó István KDNP-frakcióvezető, Újbuda országgyűlési képviselője, Budapest 2-es választókerületének Fidesz-KDNP-s képviselőjelöltje az eseményen elmondta, az elmúlt napokban komolyan megmozdult az ország, a háború kezdete óta nagyon sok felajánlás érkezett a helyi gyűjtőpontra, a Kárpátalja Házba, ezzel párhuzamosan a KDNP frakciója is gyűjtést indított.

Hirdetés

Elsősorban tartós élelmiszereket, gyógyszereket és állateledelt hoztak a felajánlók, ezzel segítve az Ukrajnából Magyarországra menekülők helyzetét – fogalmazott a frakcióvezető.

Hozzátette, a remények szerint a katonai konfliktus mielőbb lezárul, azonban a politikai és diplomáciai konfliktus valószínűleg sokáig el fog húzódni, ezért ilyen típusú segélyezésre még tartósan szüksége lehet az ukrán népnek és a kárpátaljai magyaroknak is. Simicskó István elmondta, a segélyszállítmányokat 24 órán belül viszik tovább a rászorulókhoz Kárpátaljára.

Juhász Hajnalka, a KDNP alelnöke, országgyűlési képviselője arról beszélt, „nagyon nagy szíve van a magyaroknak”, mindenki igyekezett szolidaritást vállalni a menekülők iránt. Elmondta, hétfőn főleg láz- és fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő gyógyszerek érkeztek a gyűjtőpontra, ahol önkéntesek válogatják szét a gyógyszereket.

Vejkey Imre, a KDNP frakcióvezető-helyettese szerint csodálatos dolog látni, hogy Magyarországon az emberek odaadják azt, amiről úgy gondolják, szükséges lehet a kárpátaljai magyaroknak, valamint az összes Ukrajnából menekülőnek.

Seszták Miklós kormánybiztos, a térség fideszes országgyűlési képviselője, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 3-es számú választókerületének Fidesz-KDNP-s képviselőjelöltje hangsúlyozta, mindenkit, aki a háború elől menekül, „befogadjuk, ellátjuk és szükség esetén segítséget nyújtunk” a továbbutazáshoz is.

A Kárpátalja Házban mindenki teszi a dolgát, szerveznek, telefonálnak, segítenek az ügyintézésben, vagy „van, aki csak éppen megölel valakit” – tette hozzá a képviselő.

Korábban írtuk