Budapest, 2020. december 4. Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelõs államtitkára az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben, ahol ajándékcsomagokat adtak át 2020. december 4-én. A hatszáz csomagban található termékeket – mézet, teát, szörpöt és lekvárt – megváltozott munkaképességû emberek készítették, akiket a Katolikus Karitász foglalkoztat. Balra Écsy Gábor, a segélyszervezet országos igazgatója. MTI/Illyés Tibor
Hirdetés

Soltész Miklós elmondta: néhány héttel ezelőtt a karitatív szervezetek kezdeményezték az akciót, hogy a kórházakban megfeszítetten dolgozó orvosoknak, ápolóknak eljuttassanak valamilyen ajándékot, amellyel kifejezik köszönetüket és szolidaritásukat. Kiemelte: a Katolikus Karitász csomagjainak külön értéke, hogy azokat megváltozott munkaképességű emberek állították össze. Ezek az emberek sokszor szorulnak rá orvosok, ápolók segítségére életük során, most azonban ők azok, akik odafigyelnek az egészségügyi dolgozókra.

Soltész Miklós azt mondta, az ilyen gesztusok biztosan erőt adnak a hihetetlen fizikai és lelki nyomás alatt dolgozó orvosoknak, ápolóknak. Écsy Gábor ismertette: a Korányi-kórházban átadott ajándékcsomagokat a Katolikus Karitász megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató intézményeiben készítették. Hozzátette: ezekben a csomagokban jelképesen benne van az a szeretet, hála és köszönet, amelyet a munkájukkal érdemeltek ki a tüdőgyógyászati intézet dolgozói.

Szeretné – mondta -, ha az ajándék és a kórház dolgozóiért felajánlott imádság erőt adna nekik megfeszített munkájukhoz. Bogos Krisztina főorvos, a kórház megbízott főigazgatója az ajándékot megköszönve elmondta, a csomagok éreztetik velük, hogy az emberek odafigyelnek éjt nappallá téve végzett munkájukra.

Szólt arról, hogy a Korányi-kórháznak az idei év különleges kihívásokat hozott. Az intézmény kiemelt szerepet kapott a koronavírusos betegek ellátásában, az ott dolgozók pedig újra megtanulhatták, milyen jó új gyógymódokat keresve gyógyítani – mondta megbízott főigazgató.

Korábban írtuk