Fotó: Vogt Gergely/Demokrata (archív)
Hirdetés

Hollik István azt mondta: akinek fontos Budapest fejlődése, hallgassa meg a felvételt. Ha Karácsony Gergely saját támogatóival, saját szövetségeseivel ilyen viszonyban van, ilyen stílusban, ilyen modorban beszél velük, egyértelművé teszi, hogy alkalmatlan.

Az interneten csütörtökön megjelent hangfelvételen Karácsony Gergely több szocialista politikussal szemben fogalmaz meg erős állításokat.

„Ha én visszamegyek Zuglóba, akkor engem elásnak (…) tudnék mesélni néhány sztorit, de a szocikkal közösen nem tudunk indulni”

– mondja a politikus a felvételen. Karácsony Gergely elismerte, hogy az összevágott felvételen az ő hangja hallható, de azt is bejelentette: feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen.

A kormányszóvivőt arról is kérdezték, hogy az Európai Parlament jogi bizottsága összeférhetetlenséget állapított meg Trócsányi László tervezett biztosi pozíciója, valamint a Nagy és Trócsányi ügyvédi iroda állami megrendelései között.

Hollik István erre úgy reagált, nem összeférhetetlenségről van szó, hanem „bevándorláspárti bosszúról”. Úgy látszik, a bevándorláspártiak úgy gondolták, nem engedhetik meg, hogy az új bizottságban egy olyan volt igazságügyi miniszter képviselje Magyarországot, aki hozzájárult ahhoz, hogy a magyar határokat megvédjék, kerítést építsenek.

A biztosi jelöléssel kapcsolatos kérdésre válaszolva azt mondta: van B-terv, de az a kormányfő hatásköre.

A kormányszóvivő kiemelte azt is, hogy a bevándorláspártiak „egy utolsó rohamra indultak”, mindent megpróbálnak, hogy az új bizottság – tervezetten novemberi – felállása előtt még egy, a migránsok kötelező szétosztásáról szóló kvótás javaslatot át tudjanak erőltetni az Európai Unió döntéshozatali rendszerén. Erről született döntés Máltán, és erről fognak tárgyalni az EU belügyminisztereinek tanácsában is. Ezzel összefüggésben emlékeztetett arra, hogy az utóbbi testületen egyszer már áterőltettek egy kötelező kvótás javaslatot.

Hollik István hangsúlyozta: a magyar kormány egy kvótát tud elfogadni, a „kiszállítási kvótát”. Ennek szellemében Magyarország kiutasította a terrorizmus miatt elítélt Ahmed H.-t – tette hozzá.