Összekötő vasúti alagút építését kéri a tervezett kormányzati negyed építése kapcsán a MÁV a Nyugati és a Déli pályaudvarok között. Heinczinger István vezérigazgató szerint ugyanis nincs értelme egy-két évre megoldani a Nyugati pályaudvar fejlesztését, hanem évtizedekre előre kell gondolkodni.

A Westend I. és a leendő Westend II. beruházói közt legesélyesebbnek tartott Pólus Holding azért állt el a pályázatban való részvételtől, mert míg a cég nyolcmilliárd forinttal kívánt hozzájárulni a tervezett közlekedési invesztálásokhoz, az állam és a főváros az utolsó szerződéstervezetben ennél már 12 milliárd forinttal nagyobb összeget követelt – áll a cég közleményében.

A tőkeerős befektetőjelölt kilépése után sokan megkongatták a vészharangot a program felett, ám a kormányt képviselő Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) továbbra is töretlenül optimista. Azt állítja, azzal, hogy a fővárosi önkormányzat elfogadta a szabályozási kerettervet, elhárult az akadály az elől, hogy december 29-én kihirdesse a KVI a negyed felépítésére kiírt közbeszerzés nyertesét.

A Fidesz szerint viszont léket kapott a Gyurcsány-kormány presztízsberuházása. Balsai István parlamenti képviselő szerint nem elég berakni egy épületegyüttest a város szívébe, sok tíz milliárdos közlekedésfejlesztésre is szükség lenne.

(Magyar Nemzet)