A Városliget látványterve. A zöldfelületek aránya az eredeti 60-ról 65 százalékra nő.
Hirdetés

„Ez a terv óriási lehetőség, talán száz évben egyszer van ilyen, hogy a kultúra, a művészetek területén ilyen maradandót hozzon létre. Budapesten? Igen, de Budapest nem csak a budapestieké, Budapest az egész országé, így ez mindenki javára és hasznára válik, mert Budapest a Nemzet Fővárosa” – folytatódik a petíció szövege, amelyet már a Liget Budapest hivatalos Facebook-oldalán is megosztottak.

Mint ismert, Karácsony Gergely a főpolgármester-választási kampányban megígérte a Liget Projekt leállítását, ezt az Indexnek adott interjújában is megerősítette. Noha a Városliget Zrt. világossá tette, hogy az új főpolgármester szavaival ellentétben már minden épület megkapta az építési engedélyt, utóbb kiderült, hogy Karácsony keresztbe tehet például az Állatkert fejlesztésének.

Így a városliget fejlesztése továbbra is veszélyben van.

„Kérjük a kormányt, tegyen meg mindent, használjon fel minden törvényes lehetőséget a Liget Budapest Projektet megmentésére és vigye végbe következetesen eredeti elhatározását. Legyen a Városliget még inkább a kultúra a művészetek, a pihenés gyönyörű központja. Ezt hivatott támogatni ez a felhívás. Legyen a Liget Projekt büszkesége a Nemzet fővárosának!”

Ide kattintva lehet aláírni a petíciót.

Fontos, hogy működő email-címet adjunk meg, mert csak az arra érkező levélben található megerősítő linkre kattintva érvényes az aláírásunk!

E cikk közzétételekor nyolcezernél jár az aláírások száma.