A szegedi Jobbik egykori alapítótagja szerint összeegyeztethetetlen az eredeti ideológiájukkal az, ami az utóbbi időszakban a párt körül történt. Rocskár György ezek közül megemlítette a korábban gyilkosságért elítélt jobbikos és az illegális ingatlanbizniszből élő keszthelyi elnök esetét. De döntéséhez a Magyarok Nyilainak lőszereket szállító párttag és a pornófilmekben szereplő gárdistalány is hozzájárult. Rocskár ezek mellett kifogásolta Morvai Krisztina Európai Parlamentben tett kijelentését, ami szerinte nem tett jót a magyar gazdáknak. Külön kiemelte a volt szóvivő viselkedését. Kifogásolja azt is, hogy a Jobbik képviselőjelöltjei között számos egykori MSZMP-tag és volt SZDSZ-es és MSZP-s szimpatizáns is megtalálható.

Elmondta: a Jobbik politikai térnyerésével feltűntek a pártban olyan emberek, akik hirtelen „nagy magyarnak” kezdték vallani magukat. De hiába öltöttek nemzetiszínű ruhát, lelkük és gondolataik nem váltak olyanná, ők csak megélhetési politikusok, akik így szeretnének karriert csinálni – fogalmazott Rocskár György.

A kilépett szegedi elnök nagyon furcsállja azt is, hogy megalakulásakor a Jobbik még a többi jobboldali pártot tartotta elsődleges szövetségesének, manapság viszont ugyanezen az oldalon keresi a politikai ellenfeleit is.

(hírTV)