Hirdetés

Az Alapjogokért Központ készített egy videót, amelynek elején felidézi a Medgyessy–Gyurcsány–Bajnai-kormányok alatti tragikus gazdasági állapotokat, valamint a lezüllött közrendet is, amely közvetlen következménye volt a Belügyminisztérium 2006-os megszüntetésének.

2006-ról azonban eszünkbe juthat egy másik, az egész országot megrázó esemény, amikor a Gergényi Péter által irányított rendőrség brutális módon lépett fel sok ezer békés demonstrálóval szemben, mindezt azonosítószámok nélkül, maszkban, a felelősségre vonás legkisebb esélyét is elkerülve.

Nem mehetünk el amellett sem, hogy ebben az időszakban a teljesen magára hagyott vidéken egyre jobban kiéleződtek a magyar-cigány együttélés problémái, aminek következtében megalakult Magyaroszágon a „gárdizmus”.

Korábban írtuk

Azonban a kormányváltást követően bevezetett intézkedéseknek mára jól látható és érezhető eredményei lettek. A Btk. (Büntető törvénykönyv) megreformálása, a rendőrségi létszám növelése, a Belügyminisztérium visszaállítása Pintér Sándor vezetésével mind az első lépések közé tartoztak, hogy mihamarabb kilábalhasson az ország abból a sötét veremből, ahova a szocialista kormányzás juttatta.

Mint a videóban is elhangzik, mára sikerült eljutni oda, hogy a magyarok 90 százaléka úgy véli, a rendőrök jól végzik a munkájukat.

Erről egy nemrég készült felmérés tanúskodik – emlékeztet rá a központ a videóban. Hozzáteszik, ugyanez a kutatás azt is megállapította, hogy az állampolgárok 80 százaléka emberségesnek és rátermettnek találja a hatóságokat.