Tordai Bence egy keddi, budapesti, online is közvetített sajtótájékoztatón elmondta, ahhoz, hogy az Európai Bizottság tárgyalja az indítványt, az uniós országokban legalább egymillió aláírást kell összegyűjteni.

Hirdetés

A politikus arra is felhívta a figyelmet, hogy ez a hét a Nemzetközi alapjövedelem hete. A képviselő felhívta a figyelmet, hogy a hét hazai eseményeit az Első Magyar Feltétel Nélküli Alapjövedelemért Egyesület, valamint a Párbeszéd pártalapítványa, a Megújuló Magyarországért Alapítvány szervezi. A következő napokban három, online követhető kerekasztalt rendeznek, és a tervek szerint szombaton Budapesten, „hacsak nem durvul el a vírushelyzet”, megtartják az Alapjövedelem menetet – közölte.

Szabó Tímea, a párt társelnöke arról beszélt, hogy a koronavírus-járvány megmutatta, bármikor adódhat egy olyan helyzet, amire sem az emberek, sem a kormányok nincsenek felkészülve. A járvány első hullámában százezrek veszítették el a munkahelyüket, vagy a fizetésük egy részét. A második hullám során pedig „már most látjuk, hogy nagy valószínűséggel sokkal rosszabb lesz a helyzet” – fogalmazott a politikus.

Egy felmérésre hivatkozva kiemelte, a magyar társadalom közel fele létbizonytalanságba került. Az egyedüli, hosszú távú megoldást csak az alapjövedelem bevezetése jelentheti – szögezte le Szabó Tímea.

Korábban írtuk

Kezdődik! – Nemzetközi Alapjövedelem hét és európai polgári kezdeményezés az Alapjövedelemért: Szabó Tímea és Tordai Bence sajtótájékoztatója #Párbeszéd

Gepostet von Párbeszéd Magyarországért am Dienstag, 15. September 2020