Kovács Kázmér szerint az intézkedés akár az alaptörvénybe is ütközhet. A hatodik kerület hétfőn jelentette be, hogy a Fővárosi Önkormányzattal egyetértésben csak a helyiek által használható parkolóhelyeket jelölnek ki. Vagyis még kevesebb hely marad azoknak, akik nem ott laknak. A színházba érkezőknek a főváros azt javasolta, hogy menjenek például taxival – hangzott el az M1 Híradójában.

Hirdetés

Megkezdődött a kizárólagos lakossági parkolási zónák kitáblázása Terézvárosban. Ennek következtében egyre több helyen tilos lesz parkolni este 6 órától reggel 7 óráig. A gépjárműveknek kijelölt helyeket csak a helyi lakosok használhatják majd. Aki pedig az adott zónában nem rendelkezik állandó terézvárosi lakcímmel, azt októbertől kivétel nélkül megbüntetik.

Soproni Tamás momentumos terézvárosi polgármester részben azzal magyarázta a reformcsomagot, hogy ezzel több jut majd a fáknak, a nyugdíjasoknak vagy épp a kerekes székkel közlekedőknek.

A korlátozások azonban itt nem érnek véget. Karácsony Gergely kabinetfőnöke ugyanis közölte: Erzsébetvárosban és a XIII. kerületben is bevezetik a lakossági parkolási zónákat, ami több ezer fővárosi autóst fog érinteni.

Korábban írtuk

A teljes cikk elolvasható a Híradó.hu oldalán, IDE KATTINTVA!