Fotó: Tuzson Bence, Facebook
Hirdetés

Tuzson Bence elmondta: országosan a tizenhatodik, a fővárosban pedig a második áldozatsegítő központ lesz az újbudai, ahol júliustól már várják a szakemberek a bajba jutottakat.

A második budapesti áldozatsegítő központ létesítését a tárcavezető azzal indokolta, hogy a XI. kerületben sokan élnek, a kerület lakosságszámát tekintve az ország hatodik legnagyobb városa lenne.

Emellett rámutatott, hogy a fővárosban – bár a 2010-es, százezer körüliről mára már tartósan évi 40 ezer alá csökkent -, az ország többi részéhez képest magas a bűncselekmények száma.

A mintegy száz négyzetméteres központ helyszínének kiválasztásáért a miniszter köszönetet mondott Király Nórának, a tárca áldozatsegítő központok kommunikációjáért felelős miniszteri megbízottjának, és kiemelte: a bűncselekmények áldozatai számíthatnak a kormányra.

Korábban írtuk

Király Nóra hangsúlyozta: eddig Budapest egészére és Pest vármegyére is egy áldozatsegítő központ jutott, amely a pesti oldalon a Wesselényi utcában működik. Azonban fontosnak érezte, hogy Budán is kialakítsanak egyet.

Hozzátette: azért is szükség van egy ilyen központra Újbudán, mert az elmúlt öt évben „a DK-s László Imre nagyon rossz fele vitte a kerületet”.

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője az emberközpontú politika jelentőségére hívta fel a figyelmet. A kereszténydemokrata politikus fontosnak nevezte, hogy legyen egy újabb hely a fővárosban, ahová a bajba jutott emberek fordulhatnak.