A mai napon dél körül a józsefvárosi Fidesz-irodába lakossági jelzés érkezett telefonon, hogy gyanús személyek a Fidesz nevében kopogtatócédulákat gyűjtenek a VIII. kerületi Baross utcában, ám a Fidesz által korábban nyilvánosan bemutatott igazolvánnyal és megbízólevéllel nem tudják igazolni magukat. A Fidesz-iroda munkatársai azonnal értesítették a rendőrséget. A rendőrök a párt ismeretei szerint el is fogták az egyik érintett személyt, és felvették az adatait. További eljárásról, rendőri intézkedésről még nincs információjuk.

A józsefvárosi Fidesz-irodára már tegnap is érkeztek bejelentések arról, hogy jogosultságukat igazolni nem tudó személyek ajánlószelvényeket gyűjtenek a Fidesz nevében, akkor azonban nem sikerült tetten érni őket – áll a közleményben.

A Fidesz ismét felhívja a figyelmet arra, hogy ez a magatartás bűncselekmény, melyet a törvény 3 évig terjedő szabadságvesztéssel rendel büntetni. A párt felhívja a választópolgárok figyelmét, hogy minden esetben győződjenek meg arról, hogy a Fidesz nevében gyűjtő aktivisták rendelkeznek-e igazolvánnyal és megbízólevéllel!

A Józsefvárosban postaládákat is feltörtek már az ajánlószelvények megszerzéséért.

Ajánlószelvényeket találtak a patak partján

Egy patak partján találták meg azokat az ajánlószelvényeket, amelyeket

még kedden délután loptak el egy postás táskájából Sopronban.

Az ismeretlen elkövető 60 darab kopogtatócédulát vitt magával. A

Győr-Moson-Sopron Megyei Területi Választási Iroda vezetője elmondta,

sem pénzt, sem más postai küldeményt nem vittek el, csak a több

kötegben lévő ajánlószelvényeket, a választási értesítőkkel együtt.

Késsel támadtak a fideszes aktivistára

Késsel támadt egy Fidesz-aktivistára egy férfi szerda este 8 óra előtt Budapesten a VII. kerületi Dohány utcában. A párt megbízottjai Rónaszékiné Keresztes Mónika képviselőjelölt számára gyűjtötték az ajánlószelvényeket.

Az egyik aktivista egy földszinti lakásba csöngetett be, és miután elmondta, miért érkezett, az ajtót nyitó 40 év körüli férfi visszament a lakásba azzal, hogy mindjárt hozza a szelvényt. Ehelyett azonban egy késsel tért vissza, és rendkívül durva hangnemben szidalmazva az aktivistát fenyegetően megindult felé. Közben egy széket is felkapott és a Fidesz megbízottja felé hajította, majd a helyszínről elfutott. Az aktivisták azonnal értesítették a VII. kerületi rendőrkapitányságot, a rendőrség intézkedéséről egyelőre nincs információ. Az incidens során személyi sérülés nem történt.

Kopogtatócédula villámáron

Internetes piacon is árulnak ajánlószelvényeket, az egyik portálon ötszáz forintos kikiáltási ártól lehet licitálni a szelvényekre, annak ellenére, hogy ezt a törvény tiltja.

(fidesz.hu, MNO)