Fotó: MTI/Mohai Balázs, archív
Hirdetés

Az ukrán elnök pár hete tett közzé felhívást arra vonatkozóan, hogy az Ukrajnával szolidáris országok álljanak ki demonstrációval az országa mellett. Juhász Péter a tüntetést megnyitva arról beszélt, hogy

Zelenszkij felhívása miatt kötelességüknek tekintették, hogy megszervezzék a mai tüntetést.

Az Együtt egykori elnöke mindezek mellett sajnálkozását fejezte ki amiatt, hogy a kezdésre mindössze száz fő gyűlt össze az Erzsébet híd pesti hídfőjénél felállított színpad előtt.

Az érdeklődők száma a tüntetés kezdete után valamivel nőtt, közben viszont a híd előzetes bejelentés nélküli lezárása miatt a budai oldalon hatalmas dugó alakult ki.

Korábban írtuk

Egy ideig úgy tűnt, a feltorlódott autósok többen vannak, mint a tüntetők, a sor elején álló gépkocsivezetők gyalogosan jöttek oda a színpadhoz, megnézni, miért nem haladhatnak tovább.

A felszólalók jórészt a kormányt kritizálták, Törley Katalin tanár szerint a kormány elhallgatja az orosz agresszió súlyát, Pintér Béla színházi rendező pedig arra kérte a résztvevőket, mondják ki Orbán helyett is: „éljen az ukrán szabadság, ruszkik haza”.

Ungváry Krisztián történész szerint Ukrajna most Orbán ellen is harcol, mert a magyar miniszerelnök hasonlatosan az orosz elnökhöz elutasítja a demokráciát.

A teljes cikket fotókkal IDE kattintva olvashatják el a Magyar Nemzet oldalán.

Dömötör Csaba: A mai tüntetés újabb bizonyíték

Dömötör Csaba a Facebook-oldalán reagált a tüntetésre.

A mai tüntetés újabb bizonyítéka annak, hogy a baloldal háborúba akarja sodorni Magyarországot – írta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

A háborúpárti tüntetésen Márki-Zay Péter közeli emberei is felszólaltak. Azt mondják, az orosz-ukrán háború a mi háborúnk. Az is egyértelmű, hogy teljesíteni akarják az ukrán elnök követeléseit. Fegyvert küldenének a hadszíntérre, és a gázcsapokat is elzárnák. Ezzel a magyar családokkal fizettetnék meg a háború árát. Ez az ellenzéki politika nemcsak felelőtlen, hanem veszélyes is – emelte ki.