Amikor a NER már a sajátjait fenyegeti címmel adott ki közleményt Ujhelyi István, aki ez alkalommal a jobboldaliakért aggódik. 

Fotó: MTI, shutterstock.com, szerk: Demokrata

A szoci EP-képviselő közösségi oldalán is megosztotta írását egy fotóval, amelyen a vigyorgó Kálmán Olga, Alföldi Róbert és Németh Kristóf látható.

Ha lemaradtak volna az említett trió RTL Klubos haknijáról, a lényeg néhány szóval összefoglalható: a kereskedelmi tévé műsorvezetőivel Alföldi és Németh körbe aggódta Kálmán Olgát, és amikor nem sopánkodtak, akkor pedig ordenáré módon röhögtek.

A színvonaltalan beszélgetés:

//rtl.hu/embed/1225167

Kálmán Olga pedig nemrég felmerészkedett a Facebookra, és hol a kedvelői számához tesz hozzá nagyvonalúan egy nullát, hol élő videókkal ügyetlenkedik. Ujhelyi képernyőfotóját erről a videóról készítette:

Gepostet von Kálmán Olga Hivatalos oldala am Montag, 20. August 2018

Ujhelyi István szokásos vasárnapi fröcsögésében a Nemzeti Együttműködés Rendszerét (NER) vérszomjas aligátorként írja le, amely előbb-utóbb felfal mindenkit:

Tudjuk, hogy lopnak. Na és? Látjuk, hogy az a luxusterepjáró, amiből útszélre repül a használt pelenka, valójában a mi adófizetői pénzünkből van. Na és, ez van. Mindenki tudja, hogy a kormányfő vagyonnyilatkozata a magyar választók legundorítóbb, cinikus szembeköpése. Mindenki a bőrén érzi a NER buldózerszerű térnyerését: ha nem idomulsz, akkor véged. Mégis, a többség megvonja a vállát; mondván, na és. Azt hiszik, jól van ez így, hogy legalább őket békén hagyja a rendszer. De rossz hírem van: a Nemzeti Együttműködés Rendszerében mindenki sorra kerül. A NER olyan, mint az aligátor. Ha táplálékot lát, lecsap, megeszi, addig habzsol, amíg lehet. Még akkor is, ha már nem éhes; ha lehetőséget lát, már tátja is a száját. Nincs konszolidáció, nincs mértékletesség, nincs kiegyezés, nincs megúszás.

A véres krokodiltámadás után agyonlövés következik Ujhelyi gondolatmenetében:

A fülkeforradalom gondolkodás nélkül agyonlövi saját tábornokait is, ha odajut a legfelsőbb elit érdeke. (…) Amikor a rendszer odáig jut, hogy a kormányzati közlönylapban nyíltan megfenyegetnek egy, a polgári jobboldallal eddig közösséget vállaló színművészt, mert az közös fotót (pontosabban közösségi videót) készít a kormányoldalon patás ördögnek kikiáltott Kálmán Olgával, akkor azért sokakban meg kell, hogy szólaljon végre a vészcsengő. Akkor a polgári jobboldal tisztességes szereplőinek is érteniük kell: ez nem az a polgári demokrácia, amiről ők beszélnek. Ezzel nem vállalhatnak közösséget.

Ujhelyi minden bizonnyal Szikszai Péter cikkére céloz a Magyar Időkben, csak a szövegértés nem megy neki, de ezen nincs miért csodálkozni. A szoci képviselő ezután sérelmeit kezdi el sorolni, úgy érzi, „a magát nemzetinek mondó oldal” kisajátította a kokárdát és kirekesztő:

Már akkor szólni kellett volna, amikor a magát nemzetinek mondó tábor vezetői „magyarokra” és „nem magyarokra” osztották az országot. Amikor kisajátították a kokárdát, kétségbe vonták a politikai versenytársak nemzeti elkötelezettségét. Már akkor szólni kellett volna. Most, amikor saját támogatóikat fenyegetik, saját legbelsőbb közösségük tagjait rekesztik ki, akkor a tisztességes polgári jobboldaliaknak is ideje lenne kimondaniuk: ez nem kereszténydemokrácia, csak egy hazugságra épülő családi vállalkozás.