Fotó: MTI/Kovács Attila

A több mint 400 millió forintos állami támogatással, 662 millió forintból létrejött intézmény avatóünnepségén Soltész Miklós kiemelte, hogy Budajenő történetében – a templomépítést leszámítva – nem volt még ekkora építési beruházás.

Hirdetés

Hozzátette, mindehhez jó gazdálkodásával, komoly önrésszel járult hozzá a település is.

„Gyermekeinknek hiába adunk szép épületet, hiába nyújtjuk nekik a legjobbat”, ha mindemellett nincs ott az érték, a közösség összefogása, akkor mindez mit sem ér – hangoztatta az államtitkár.

Soltész Miklós beszélt arról, hogy kétféle gazdálkodással próbálták meg az önkormányzatok teljesíteni az emberek elvárásait: vagy hitelekből próbálták meg finanszírozni a szükséges fejlesztéseket, vagy spóroltak és pályáztak, vállalva, hogy a fejlesztések később valósulnak meg.

Korábban írtuk

A kormány átvállalta az eladósodott települések adósságait és támogatta az adósságot nem vagy csak kismértékben felhalmozó települések fejlesztései terveit, ez történt Budajenőn is – mondta az államtitkár a hat csoport befogadására alkalmas, német nemzetiségi nyelvi oktatást is végző óvodát avatásán.