Vannak olyanok, akik szerint ez rendben van. Vannak olyanok, akik szerint ezzel felesleges foglalkozni.Vannak olyanok,…

Gepostet von PCAS Állatmentés am Donnerstag, 2. Juli 2020
Hirdetés

Martossy György, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség megbízott vezetője az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményben azt írta: az élettársakként együtt élő gyanúsítottak ellen hasonló okból tavaly márciusban már nyomozás indult, akkor a rendőrség – állatvédő szervezetek közreműködésével – 108 kutyát szállított el az ingatlanukról.

A gyanúsítottak kutyák szaporításával és a kiskutyák értékesítésével foglalkoztak. A folyamatban lévő nyomozás során a rendőrség tudomása jutott, hogy a férfi és a nő egy másik – az MTI információi szerint egy nyírbogáti – ingatlanon ismét elkezdte a kutyák szaporítását.

Tegnap anyukámmal elkísértük Petit és 11 állatmentő szervezetet, hogy a helyi szervekkel együtt Nyirbogáton felszámoljunk egy szaporító telepet.Sokkoló és szívszorító élmény volt. Látni az arcukat azoknak, akik állatok kínzására képesek, látni ahogy bilincsben elviszik őket, bízni abban, hogy lesz változás.Mindig is szerettem az állatokat.Én olyan helyen nőttem fel (szerencsére) ahol a kutyusokat magunk mellé engedjük a kanapén, sétáltatjuk, játsszunk velük, gondoskodunk róluk.Látni, hogy borzasztó helyeken (amiket idáig az amerikai thrillerekben mutattak) kikötve, betegen, étlen-szomjan tartanak állatokat…..nincsenek rá szavak.Őket megmentettük, sokan vannak még, akik várnak rá!❤️PCAS Állatmentő EgyesületEszkuláp Állatvédő EgyesületRex Kutyaotthon AlapítványÁllatmentő Szolgálat AlapítványVahur Állatvédő EgyesületMagyar Westie Fajtamentő EgyesületCsivava Fajtamentő EgyesületBorder Collie Fajtamentő és Rehabilitációs Egyesület NOÉ Állatotthon AlapítványDobermann Menedék AlapítványMopszokért Alapítvány

Gepostet von Dallos Bogi am Mittwoch, 1. Juli 2020

A keddi házkutatásnál 58 kutyát, 7 kecskét és 5 macskát foglaltak le és mentettek ki. Az állatokat rendkívül szűk helyen tartották, etetésükről és itatásukról nem gondoskodtak, a kölyökkutyák szoptatására vásárolt kecskék legyengültek az éhezéstől.

Korábban írtuk

Több állat a rövid lánc miatt nem tudott mozogni, az anyakutyákat és kölykeiket az udvaron elhelyezett hűtőládákba zárták, melyeknek tetejét a levegőzés miatt karóval támasztottak ki – mondta a megbízott főügyész.

2020-06-30 Nyirbogát újra. SZAPORÍTÓ TELEP 2.0Kemény napokon vagyunk túl. Hacsak a tegnapi nap folyamán történteket…

Gepostet von Csivava Fajtamentő Egyesület am Mittwoch, 1. Juli 2020

Martossy György megjegyezte, mivel a gyanúsítottak a nyomozás alatt ismét elkövették az állatkínzás bűntettét, az ügyészség a bűnismétlés, a nyomozás akadályoztatásának és a bizonyítékok eltüntetésének veszélye miatt indítványozta letartóztatásukat.

A nyomozási bíró pénteken dönt az ügyészség indítványáról.

A megmentett állatok ellátásáról tizenegy egyesület gondoskodik: PCAS Állatmentő Egyesület, Eszkuláp Állatvédő Egyesület, Rex Kutyaotthon Alapítvány, Állatmentő Szolgálat Alapítvány, Vahur Állatvédő Egyesület, Magyar Westie Fajtamentő Egyesület, Csivava Fajtamentő Egyesület, Border Collie Fajtamentő és Rehabilitációs Egyesület, NOÉ Állatotthon Alapítvány, Dobermann Menedék Alapítvány, Mopszokért Alapítvány (demokrata.hu)