Negyven, állattartásra alkalmatlan körülmények között nevelt, éhező kiskutyára bukkantak állatvédők egy csepeli raktárban, közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a rendőrség honlapján.

Az állatokat dobozokba zsúfolták össze élelem és ivóvíz nélkül. A rendőri intézkedés során jelenlévő hatósági állatorvos megállapította, hogy a kutyák elhelyezése és tartása maradandó egészségkárosodásukat vagy pusztulásukat okozhatta volna, írták.

A rendőrséget az Országos Állatvédőrség Alapítvány önkéntesei kedden értesítették az esetről. A járőrök a raktár közelében igazoltattak egy 56 éves férfit és egy 24 éves nőt. A férfi által használt jármű átvizsgálásakor előkerültek azok a kulcsok, melyek azt a három raktárhelyiséget nyitották, amelyekben a kutyákat tartották.

A rendőrök negyven fajtiszta – többek között mopsz, tacskó, magyar és német vizsla, csivava – kölyökkutyát találtak kisméretű ketrecekben, kennelekben, műanyag- és papírdobozokban. A széttépett újságpapírból készített almot nem cserélték, az állatokat saját ürülékükben, megfelelő élelem és ivóvíz nélkül tartották.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói a budapesti férfit és nőt állatkínzás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki.

A kutyakölykök elhelyezéséről az állatvédők gondoskodtak.

Fotók és további részletek az Állatvédőrség Facebook-oldalán.

MTI, demokrata.hu