Hirdetés

Latorcai Csaba a felújított Máriabesnyői Trianoni kereszt ünnepélyes megáldásán arról beszélt, hogy „az Európai Unió bürokratái olyan gazdasági bevándorlókat akarnak erőszakkal betelepíteni, akiknek semmit nem jelent a keresztény kultúránk, sőt sokuk nem olyan rég még fizikailag is üldözte a keresztényeket a Közel-Keleten.”

„Ígérem, nem fogjuk hagyni, hogy migránsokkal árassza el Magyarországot az európai baloldal, és velük összefogva a dollárbaloldal” – fogalmazott a miniszterhelyettes, egyben arra biztatott, hogy országszerte folytassuk közösen a keresztek örökbefogadását, felújítását.

Latorcai Csaba, aki egyben a KDNP ügyvezető főtitkára is, beszélt arról, hogy a kereszténység a világon a legüldözöttebb vallás. Keleten és Nyugaton is a politika legmagasabb szintjein érzékelhető a vallásukat gyakorlókkal szembeni ellenérzés, ellenséges érzület – tette hozzá.

Gaal Gergely, a Pest vármegyei KDNP elnöke az elmúlt ezer év történetét idézve rámutatott: Szent István király elkötelezte a magyarságot az európai keresztény civilizáció mellett, amelyben mi, magyarok nagyon fontos küldetést vállaltunk.

„Az európai civilizáció védelmezőivé váltunk, és lettünk ma is. Ebben a vonatkozásban a jövőben is van feladatunk” – fűzte hozzá Gaal Gergely.

A felújított keresztet megáldotta Virth József kapucinus atya, a Máriabesnyői Bazilika Minor plébánosa.

Korábban írtuk