„Mély megdöbbenéssel töltött el, hogy Dávid Ibolya Bokros-csomaggal próbálja végleg a baloldalra lökni az MDF-et és kérek minden MDF-est, az egyszerű tagtól a vezetőkig, hogy a maguk eszközeivel akadályozzák, meg ezt a döntést, amely sárba tiporja az MDF eredeti értékrendjét” – kezdődik Almássy közleménye.

„A Dávid Ibolya és társainak döntése igazolta mindazt, amit még az MDF-elnökjelöltjeként 2008 szeptemberében elmondtam politikájukról, miszerint Dávidék összekeverik a konzervativizmust a szélsőséges liberalizmussal. Így lehetséges, hogy a konzervatív társadalompolitikát mindenben tagadó Bokros Lajost akarják megbízni az MDF EP-listájának vezetésével” – szól a közlemény.

„Ezzel az elnökségi döntéssel Dávid Ibolya az MDF 20 éves múltját szimbolikusan is végkép el akarja adni a baloldalnak, hiszen Bokros Lajos mindazt megtestesíti, ami ellen az MDF politikusai valaha is küzdöttek. Végképp lehullott a lepel Dávid Ibolya politikájáról, hiszen aki egy volt MSZP-s országgyűlési képviselőt, szocialista minisztert szeretne a pártja listájának élén látni az nem lehet jobboldali politikus. Dávid Ibolya és Bokros Lajos násztánca egy MSZP-MDF házasság előkészítése” -véli Almássy.

(VGO)