A különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen, társtettesként, bűnszervezet tagjaként elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt a Központi Nyomozó Főügyészség előtt folyamatban lévő büntetőügyben a főügyészség Hunvald Györggyel szemben csütörtökön további bűncselekmény megalapozott gyanúját közölte. Eszerint Hunvald György – annak érdekében, hogy elkerülje őrizetbe vételét – 2009. február 4-től 10-ig az éjszakai órákban nem tartózkodott budapesti lakcímén, s 2009. február 8-án egy vidéki hotelben foglalt szobát.

Az ehhez szükséges bejelentőlapon – a saját adatai helyett, valótlanul – más személy nevét és személyi igazolvány számát adta meg, majd pedig a bejelentőlapot hamis néven aláírta. A valótlan tartalmú bejelentőlapot az erzsébetvárosi polgármester a szobafoglalásához felhasználta, melynek következtében a szálloda adatbázisában, illetve könyvelésében ezen jogügylethez kapcsolódóan valótlan adatok kerültek rögzítésre. Ezen cselekmény egyrendbeli, a Btk. 276. paragrafusa szerinti magánokirat-hamisítás vétségének minősül.

Amikor szembesítették az esettel, Hunvald György megtagadta a vallomástételt, ugyanakkor nem élt panasszal a gyanúsítással szemben – áll a Központi Nyomozó Főügyészség közleményében.

(MNO)