Magyar György közölte, egy hat tagú előkészítő bizottságot is létrehoztak ennek érdekében. A tagok között megtalálható Fleck Zoltán jogszociológus, Lattmann Tamás nemzetközi jogász, Kaltenbach Jenő volt ombudsman, Szepesházi Péter volt bíró, Mérő László matematikaprofesszor, valamint maga Magyar György.

Hirdetés

Bárki jelentkezhet államfőjelöltnek, illetve bárkit lehet javasolni, de a végső szavazáson csak az indulhat, akinek 5000 ajánlást összegyűlik – mondta Magyar György.

– Szeretnénk két ütemben lebonyolítani a választást. Az első rész – amely valószínűleg decemberben lezárul – az ajánlási-nevezési szakasz. A második ütem az online referenciális szavazás lesz februárban, de nem tartjuk kizárnak, hogy egy-egy nagyobb településen személyes voksolásra is lehetőség lesz – mondta az ügyvéd. Mint fogalmazott, ez egy civil kezdeményezés, a pártok szervező munkáját nem igénylik, miként nem kérnek sem anyagi, sem természetbeni hozzájárulást. 

– A pártoktól csupán erkölcsi és politikai támogatást kérünk. Erről egyébként november közepén, pártelnöki konferencián döntenek majd. Addig csak olyan nem hivatalos információk vannak, amiből kiderül, nem ellenzik a civil kezdeményezést, csak nem akarják elkötelezni magukat – mondta Magyar György.

Korábban írtuk

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják el a Magyar Nemzet oldalán.