Fotó: facebook.com (szerk.)
Hirdetés

Hozzátette: az Európai Parlamentben álhírek alapján fognak tárgyalni Magyarországról. Például azt állítják, hogy a koronavírus-törvény felfüggesztette a parlament működését, holott az a héten is ülésezett.

Ismét tudatos lejárató kampány folyik Magyarország ellen – fűzte hozzá.

Deák Dániel hangsúlyozta: a cselekvőképes és határozott kormányzati döntéseknek köszönhetően Európában Magyarországon az egyik legalacsonyabb a koronavírusos fertőzések aránya, illetve a lakosságszámhoz viszonyított halálesetek aránya is jóval elmarad a magyar koronavírus-törvényt támadó országok adataitól.

A többnyire balliberális kormányok által vezetett nyugat-európai országok ezekkel a támadásokkal csak saját kudarcos válságkezelésükről próbálják elterelni a figyelmet. Az Európai Egyesült Államok gondolatát támogató erők pedig kétségbe vannak esve, hogy a migrációs válság után a koronavírus-járványban is erősödnek a nemzetállamok és újabb „pofont kaptak a liberális elvek”.

A szakember kitért arra is: hazai ellenzék aknamunkát folytat a kormány ellen, kritizálja a koronavírus-törvényt, támadja a kormány hatékony intézkedéseit.