Fotó: youtube.com (képernyőfotó, archív)
Hirdetés

Írásában a főpolgármester – ismét – azt állította, hogy a Fidesz akarta eladni a Városházát, erre pedig Gansperger Gyula életrajzát hozta fel bizonyítékként, valamint az orosz szálat is megemlítette. Csakhogy Karácsony tények, információk tömegét hallgatta el – éppen azokat, amelyek cáfolják a főpolgármester állítását. Ezeket a tényeket a Mediaworks Hírcentrum gyűjtötte össze.

A Magyar Nemzet honlapján megjelent cikkben felhívják a figyelmet, hogy Karácsony Gergely például igyekezett elbagatellizálni Gansperger Gyula erős baloldali kötődését. Gansperger sokáig dolgozott a Wallisnál, annál a cégnél, amelyet annak idején Bajnai Gordon baloldali exkormányfő vezetett 2006-ig. Gansperger éppen Bajnait követte a vállalat élén. Gansperger megítélése kapcsán mindenképpen árulkodó Bajnai Gordon véleménye: a volt miniszterelnök egy Anonymus által nemrégiben nyilvánosságra hozott hangfelvételen régi harcostársának nevezte Ganspergert, olyannak, akivel együtt harcolt a barikádokon. Kapcsolatukat a barátságnál is többként írta le. Ebben a videóban mindez 00:59-nél hallható:

Karácsony erről sem tett most említést, ahogy Facebook-posztjából teljes mértékben kihagyta Bajnai Gordont, pedig a volt miniszterelnök maga is részt vett egy olyan tárgyaláson, amelyen a Városháza eladásáról is egyeztettek. Biztosan sokakat érdekelne, miként vezeti le a főpolgármester, hogy Bajnai a Fidesz érdekében vett részt az eszmecserén. Különösen úgy, hogy Bajnait bizonyára senki nem kényszerítette arra, hogy megjelenjen a találkozón. Bajnai szerepe azért is érdekes, mert az exkormányfő volt Karácsony Gergely egyik fő támogatója az őszi baloldali előválasztás idején.

Fotó: képernyőkép, Facebook

A főpolgármester nem hozta szóba bejegyzésében a Berki családot sem. Berki Zsolt cége adott megbízást egy ingatlanos kft.-nek a Városháza értékesítésére, már csak emiatt is érdekes lehet, hogy testvére, Berki József a néhai Kiss Péter szocialista miniszter mellett dolgozott.

Korábban írtuk

Karácsony Gergely nem tett említést Kiss Ambrusról sem – nem úgy a Városháza eladásáról tárgyaló személyek – hívja fel a figyelmet a cikk. Sőt, posztjában a főpolgármester Tordai Csabára sem tért ki, noha a felvételek szerint az ő szerepe szintén nem elhanyagolható. Tordai jelenleg a főpolgármester jogi főtanácsadója, s a kezén mennek át a legfontosabb fejlesztések, szerződések. Tordai Csaba bizonyára szintén nem fideszes, annak idején államtitkár volt Bajnai Gordon kormányában. Ugyancsak az iménti videóban hallható felvételen Bajnai azt mondja róla:

– Ő egy jogász, de gyakorlatilag két ember üzemelteti ma a városházát. Ő az egyik.

A Magyar Nemzetben megjelent teljes cikk ITT olvasható.


„Ha jól értjük, egy egyszerű logikai lépéssel eljuthatunk oda, hogy Bajnai Gordon is fideszes”

Karácsony Gergely írását a budapesti Fidesz sem hagyta szó nélkül. Bejegyzésük az alábbiakban olvasható:

⚠ Karácsony történelmet hamisít?
🔴 Karácsony Gergely a díszes NER-es társaság kulcsfigurájának, a Fidesz egyik legfontosabb gazdasági háttéremberének nevezi Gansperger Gyulát, „alighanem szoros és bizalmi” viszonyt feltételez Gansperger és az Orbán-család között.
🔴 Bajnai Gordon szerint Gansperger viszont „régi harcostársam, sokszor több mint barátság, mi együtt küzdöttünk a barikádokon.”
👉 Tehát ha jól értjük, egy egyszerű logikai lépéssel eljuthatunk oda, hogy Bajnai Gordon, ex-szocialista miniszterelnök is fideszes, a NER embere? Ez számunkra meglepő információ, egészen új fénybe helyezi a 2010 körüli eseményeket…
❗ Hiába erőlködik a főpolgármester úr, már megtanultuk, hogyan szokta a baloldal meghamisítani a történelmet. Úgy látjuk, most is ez történik. Ugyanitt azt is jeleznénk, sokszor nemcsak az a fontos, ki van rajta egy képen, hanem az is, ki nincs.
❓ Miért nem szerepel Bajnai Gordon Karácsony „tényfeltáró” tablóján, róla nem várhatunk hasonló mélyreható tanulmányt és maffia-becenevet, mint például Ganspergerről?
❓ Továbbá azt sem értjük, miért maradtak le a baloldal körül úszkáló cápák a tablóról? Ennek nem akar a végére járni Karácsony?
❓ Arra sem kaptunk választ, hogy vajon 2024 után szétverheti-e Barts Balázs a Városháza parkot, miután már a kampányígéretet kipipálhatták és a civileket, zöldeket megfelelően érzékenyítették?
❗ Tele vagyunk kérdésekkel, de sajnos úgy tűnik, a baloldal mindent megtesz, hogy érdemi válaszokat ne találhassunk. Ahogy Bajnai és Gansperger sem tesz eleget a vizsgálóbizottság szíves meghívásának, úgy Karácsonynak is csak megtévesztő Facebook-posztokra futja, holott pont neki lenni érdeke, hogy tisztázza saját magát és a városvezetést a vádak alól…”