Az ellenzék akkori vezetőiről, Orbán Viktorról és Kövér Lászlóról külön mappát vezetett a Nemzetbiztonsági Hivatal akkori feje, Laborc Sándor. A titkosított ügyre rálátó sajtóforrások szerint ezek a mappák lehallgatási anyagokat és kapcsolati hálót tartalmaztak.

Hirdetés

Demeter Ervin (Fidesz) szerint a diktatúrákra jellemző, hogy a miniszter személyes ügyeinek takargatására használja a titkosszolgálatokat. Az NBH lényegében azt állítja, bűnmegelőzési szándékból keresték meg kollégánkat” – olvashatta a közvélemény a Magyar Nemzetben 2007 márciusában, a Művelet: újságírókat zaklat az NBH című cikkünkben.

Akkor Szilvásyék verziója az volt, hogy a nemzetbiztonsági védelem alatt álló miniszter nem tudott a Magyar Nemzet munkatársának várható látogatásáról, és később jelezte az adatgyűjtés tényét az NBH-nak. Továbbá arról is beszélt az elhárításnak, hogy a helyben lakók elmondása szerint a látogatók érdeklődtek aziránt is, milyen időközökben, kiknek a társaságában jelenik meg a községben, kikkel érintkezik.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Magyar Nemzet honlapján olvashatnak.

Korábban írtuk