Helyreigazítás:

A 2022. március 29. napján megjelent „Anonymus: itt az újabb baloldali mutyika” című cikkünkben valótlanul híreszteltük, hogy Major Attila Gábor, a SENSO-MEDIA Zrt. vezérigazgatója lejárató cikket íratott Patek Gáborral közösen a www.hvg.hu hírportálon.


Kedden délelőtt Anonymous újabb felvételt juttatott el a sajtóhoz. A hanganyag ismét a baloldal korrupciógyanús ügyeiről szól. A főszereplő pedig ezúttal is Patek Gábor, a baloldal fontos háttérembere, akinek – ezt ő maga árulja el – sikerült mostanában néhány piros pontot szereznie a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíciónál.

Hirdetés

Mint ismert Patek Gábor 2020-ig a XIX. kerületi Vagyongazdálkodási és Városüzemeltetési Iroda vezetője volt. Ám mint a Magyar Nemzet cikke a legújabb baloldali botrány kirobbanása után rámutatott: tulajdonképpen Gajda Péter jobbkeze, bizalmasa volt, egy ideig a polgármester kabinetfőnökeként is dolgozott.

Az elmúlt napokban kiderült az is, hogy az utóbbi időben másoknak is dolgozik. Az álarcos alak jóvoltából például olyan dokumentumok is nyilvánosságra kerültek, amelyekből úgy tűnik, Patek intézte a Karácsony Gergely-féle 99 Mozgalom plakáthelyeit tavaly nyáron. Ráadásul úgy, hogy a 123 plakáthely több mint 52 millió forintos árából 45,8 millió forint (!) kedvezményt kapott.



De Patek Gábor az immár DK-s Kiss László vezette III., illetve a szintén DK-s Szaniszló Sándor vezette XVIII. kerületben is jó beágyazottsággal rendelkezik.

A zuglói botrány

A mostani felvétel elején Patek és beszélgetőtársa a közelmúltban kirobbant zuglói parkolási botrányt emlegették.

– Az elég bitang – fogalmazott a hangfelvételen szereplő másik férfi.

– Az annyira bitang, hogy az igaz – felelte Patek, aki a jelek szerint tudhatott arról, hogy mi történt a XIV. kerületben.

Mint ismert, a zuglói – baloldali politikusokat érintő – vesztegetési botrány Fuzik Zsolt vádalku keretében tett vallomását követően robbant ki. A fiktív számlázási ügyben meggyanúsított üzletember a nyomozók előtt terhelő nyilatkozatot tett Tóth Csaba és Molnár Zsolt szocialista országgyűlési képviselőkre, Horváth Csaba zuglói MSZP-s polgármesterre és Baja Ferencre, aki Karácsony Gergely főpolgármester informatikai főtanácsadója.

Korábban írtuk

Fuzik Zsolt azt állította: Tóth és Horváth a zuglói parkolási cég, a SIS Parking Kft. nyereségéből több mint negyedmilliárd forintot zsebelhetett be, míg Molnár és Baja azért kért pénzt, hogy ne támadják meg a SYS IT Services Kft. és a BKV között kötött informatikai szolgáltatásokról szóló, 19 milliárd forintos szerződést. Fuzik vallomása szerint Molnár 40, Baja pedig 30 millió forint kenőpénzt kapott. Fuzik Zsolt egyébként vállalta a hazugságvizsgálatot is, a poligráf szerint a férfi igazat mondott, amikor a vesztegetési ügyekről beszélt.

„Próbálták ezt lemutyikázni”

A keddi felvételen Patek Gábor és beszélgetőpartnere a parkolási botrány után gyorsan áttért a Budapesti Közlekedési Központ szövevényes jegyautomata-tenderére. Mégpedig azért, mert ez a történet is Horváth Csabához, Molnár Zsolthoz és – ahogy Patek fogalmazott – „mutyikához” vezetett. A baloldali háttérember a hangfelvételen elmondta, mit gondol egy cégről, amit csak „IT Systemként” emlegetett és hogyan alakított ki szoros munkakapcsolatot egy bizonyos Major Attilával.

Patek közölte: a férfival azért indultak el a BKK egyébként többmilliárdos jegyautomata-tenderén, mert tudták, hogy Majornak van működő szoftvere, mégpedig töredékáron. De ez még önmagában kevés volt a sikerhez. Élt ugyanis egy keretszerződés, amely a Patek által csak T-ként emlegetett vállalat kötött a BKK-val.

– És a Molnár Zsolt meg a Horváth Csaba volt az, aki az IT Systemen keresztül 1,6 milliárdot – úgy, hogy a T a fővállalkozó, az IT-vel meg csak kilapátolták volna alvállalkozóként a pénzt – ugye, próbálták ezt lemutyikázni. És ott tartottak, hogy már tulajdonképpen az igazgatótanács döntött – mondta a hanganyagon.

Ezt azonban Patek és Major megakadályozták. Patek Gábor elmondása szerint latba vetették valamennyi kapcsolatukat és

írattak egy nagy cikket a HVG-vel arról, hogy mutyi van a beszerzés mögött, az információt aztán más hírportálok mellett lehozatták az Indexen és a Telexen is.

A Magyar Nemzet ennek kapcsán azt írja: némi kutakodás után kiderül, miért zavarta ennyire Patekékat a szocialista politikusok próbálkozása. 

„A fővárosi közlekedési vállalat régóta igyekezett üzemeltetőt találni a jegykiadó automatáihoz. A teendőket egy időben a T-Systems végezte (bizonyára ezt a céget nevezte Patek következetesen IT Systemnek). A BKK tavaly valóban kiírt egy pályázatot az üzemeltetési feladatokra 1,6 milliárd forint értékben, ám a közbeszerzést nyáron visszavonták. Végül decemberben lett gazdája a jegyautomatáknak, mégpedig nem más, mint a Senso-Media Fejlesztő és Szolgáltató Zrt.

Ennek a cégnek a vezérigazgatója pedig – a cég honlapja szerint – nem más, mint Major Attila Gábor. Ez a személy minden bizonnyal megegyezik azzal a Major Attilával, akivel Patek Gábor összeállt. A HVG pedig valóban cikkezett az ügyről.”

A Senso egyébként 3,6 milliárdos keretszerződést írhatott alá. A nyílt pályázaton olyan cégeket előzött meg, mint a T-Systems, a 4iG és New Line Technologies.

Piros pontok Gyurcsányéknál

A baloldalon működő helyezkedést jól mutatja, hogy Patek a keddi hangfelvételen elmeséli: a DK-nál üdvözölték, hogy keresztbe tett az MSZP prominenseinek, és nem utolsósorban azt reméli, hogy ebből később pénzt lehet majd csinálni.

– Vele most már ott tartunk, hogy tényleg ilyen napi szinten bejárásba vagyok, mondta, bármi kell, akkor szóljak, Varju Lacihoz, izé. Hát nem azt mondom, hogy átléptem a DK-ba, de azt mondom, hogy begyűjtöttem most egy-két piros pontot, amit remélem, hogy megint be tudunk majd kápéra váltani – fogalmazott a baloldal jól informált háttérembere. 

Mint köztudott, Varju László a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció alelnöke, a volt kormányfő egyik bizalmi embere.

Pénz zacskóban

Mint ismert Anonymous korábban olyan felvételt küldött, amiben nem csupán hanganyag, hanem egy videó szerepel. A felvételen az álarcos szerint Patek és üzlettársa „számolnak el a III. kerületi megbízásokból visszafelé irányuló pénzekkel”.

A videón Patek Gábor és egy egyelőre beazonosíthatatlan személy egy autóban pénzkötegeket pakolnak papírzacskóba. A beszélgetésből úgy tűnik, hogy további, milliós összegek várhatók.

Erről ITT írtunk korábban.

Kikanyarított lakások

Anonymous múlt héten egy hosszú, ötperces, vágatlan hangfelvételt is közzétett. Ezen Patek Gábor először azt ecsetelte beszélgetőtársának, hogy egy Üllői út 323. szám alatt épülő 86 lakásos beruházásból 

négy lakást tudtak maguknak „kikanyarítani”.

Majd áttért az Üllői út 357. szám alatti, 46 lakásos projektre, ahol hasonló lett a deal…

Erről ITT olvashatnak bővebben.

„Kanyaronként ilyen 300-400 millió”

Pikáns volt az a hétvégi felvétel is, amelyen Szabó Tímea került szóba.

– Patek Gábor üzlettársa dr. Fischer László, aki Kiss László polgármester feleségével közösen vezet egy céget. Fischer pedig nem nagyon rejtegette barátai előtt, hogy Szabó Tímea kampányának finanszírozása hogyan épül fel – állította a videó elején Anonymous, majd elindította a felvételt, amelyen drogbizniszről, kokainról és politikáról is szó esik.

Erről ITT írtunk először.