Fotó: MTI/Kovács Attila
Hirdetés

A Pesti TV munkatársa élő közvetítésben mutatta meg, hogyan tiltakoztak a budapestiek Anonymus-maszkban a Városházán Karácsonyék ellen.

A felvételeken jól látható, hogy a tiltakozók Anonymous-maszkban, a városháza eladásának ügyében kiszivárgott hangfelvételekből idézett mondatokkal táblákat emeltek a magasba a fővárosi közgyűlés legutóbbi ülésén.

Fotó: MTI/Kovács Attila

A további részletekről IDE kattintva az Origo honlapján olvashat.

Mint ismert, a fővárosi ingatlanok eladása körüli botrányt az Index robbantotta ki, amikor november 4-én arról írt, hogy a Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzat eladná a főváros talán legértékesebb ingatlanját, a műemléki védettségű Városházát. Mindezt Karácsonyék cáfolják, ugyanakkor azóta az ügyben számos újabb részlet, így Anonymous segítségével jó néhány, a sajtóhíreket alátámasztó hangfelvétel látott napvilágot. A hanganyagokon nem csupán további ingatlanok, így a Mocsárosdűlő sorsáról, de a baloldal nemzetközi hátteréről is beszélt Bajnai Gordon harcostársa, Gansperger Gyula baloldali üzletember.

Hétfőn egyszerre több helyszínen is – köztük a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. Atilla úton lévő székházában – házkutatást tartott a Nemzeti Nyomozó Iroda. A Magyar Nemzet azt írta: a hatóságok befolyással üzérkedés, csalás, hűtlen kezelés, vesztegetés és vesztegetés elfogadása miatt nyomoznak.

– Karácsony Gergely összevissza beszél a botrány kirobbanása óta. A Városháza eladásának tervét többször is tagadta, majd kiderült, mégis készítettek egy tanulmányt róla. A Fővárosi Vagyonkezelő vezetőjének fegyelmit adott azért, mert Barts J. Balázs szerinte az ellenkezőjéről tárgyalt üzleti befektetőkkel, mint amire mandátuma lett volna. Ez azért erősen ellentmondásos, és számtalan kérdést vet fel. Mióta pedig Bajnai Gordonról is hangfelvételek kerültek nyilvánosságra a Városháza eladása és a fővárosi baloldalon található gazdasági „cápák” kapcsán, Karácsony csak a Fideszre mutogat, és rejtélyes titkosszolgálati akciókról hadovál, nem pedig arról beszél, hogyan került a bukott baloldali miniszterelnök a Városháza működésének közelébe, milyen jutalékos rendszerről és gazdasági érdekcsoportokról tudhat. A főpolgármester terel, a kezdetektől próbálja az ügyet nem létezővé tenni, de az már túlszaladt rajta. Nem a lóláb lóg ki, hanem a ló – nyilatkozta korábban lapunknak Láng Zsolt, a Fidesz–KDNP fővárosi frakcióvezetője, aki vizsgálóbizottságot kezdeményezett az ügyben.

Az ügyről szóló cikkeinket ITT találja.

Korábban írtuk