Arató Gergely (DK) szerint a kormány már a lehető legegyszerűbb kérdésekre sem képes válaszolni, ilyen például az: lehet-e választani a koronavírus elleni vakcinák között. Garantálják-e azt, hogy a választás miatt nem éri hátrány az állampolgárt? – kérdezte.

Hirdetés

Azt mondta, a kormányzat össze-vissza beszél ebben a kérdésben. Szóvá tette, hogy valójában nincs oltási terv, oltják az időseket, de a fiatalokat is, átláthatatlan, ki, mikor, hogyan kerül sorra.

Közölte, szerinte ez a bizonytalanság ássa alá az oltási kedvet az országban, mert nem lehet megbízni egy olyan kormányban, amely nem képes egy egyszerű kérdésre sem válaszolni.

Most egyenes választ kell adnia a kormánynak: lehet választani a vakcinák közül vagy sem?

A sok mellébeszélés után most egyenes választ kell adnia a kormánynak: lehet választani a vakcinák közül vagy sem?Kövesd élőben, és oszd meg Arató Gergely parlamenti felszólalását!🇭🇺🇪🇺

Posted by Demokratikus Koalíció on Monday, February 15, 2021

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerint a képviselő megpróbál félelmet gerjeszteni a vakcinával szemben. Ezzel emberéletek kockáztat – hangoztatta.

Korábban írtuk

Elképesztőnek és elfogadhatatlannak tartotta, hogy az ellenzék amellett kampányol, hogy a magyar emberek és magyar hatóságok ne dönthessenek arról, hogy hány embert oltanak be az országban. Hozzátette: az ellenzék azt mondja, csak Brüsszelben lehessen dönteni arról, hogy Magyarországra mikor és mennyi vakcina érkezzen és a magyar gyógyszerhatóság minden jogosítványát eltörölnék.

Véleménye szerint az európai vakcinabeszerzés kudarcot vallott. Ezt azzal indokolta, hogy az Egyesült Államok lakosságának 11, Izraelének pedig 44 százalékát már beoltották.

Az államtitkár azt mondta, mindenki választhat, egyszer akkor, amikor regisztrál az oltásra, másodjára pedig akkor, amikor értesítik, hogy mehet az oltásra.

Arató Gergely a választ nem fogadta el.