Orbán Viktornak felelnie kell a kormánya alkalmatlanságáért!

Orbánnak most élő adásban kell felelnie azért, mert oltási terv helyett csak oltási káoszt sikerült előállítaniuk!Kövesd élőben, és oszd meg Arató Gergely azonnali kérdését Orbán Viktorhoz! 🇭🇺🇪🇺

Posted by Demokratikus Koalíció on Tuesday, March 16, 2021
Hirdetés

Arató Gergely (DK) úgy látja, a kormánynak fogalma sincs, hogyan kell megszervezni egy oltási kampányt, és oltási terv helyett oltási káoszt állított elő. Csak Magyarországon fordulhat elő, hogy fiatal, egészséges emberek megkapják az oltást, míg súlyos betegséggel élőknek nem – fogalmazott.

Azt kérdezte: miért nem érdemlik meg a magyarok, hogy tudják, mikor számíthatnak az oltásra.

Orbán Viktor úgy válaszolt, a vakcinákat Brüsszel rendeli meg, szállítja le, osztja szét, és nem azért halad lassabban az oltás, mert ne lenne megszervezve, hanem mert nincs elég vakcina. Nem szabad nyilvánosságra hozni a szerződéseket, amelyeket az EU kötött a gyógyszergyárakkal, mert kiderülne, hogy rossz szerződéseket kötöttek, ezért nincs elég oltóanyag – mutatott rá. Hozzátette: nem a magyar kormányt kellene támadni, hanem Brüsszelt.

Arató Gergely arra kérte a kormányfőt, hogy ne bújjon Brüsszel mögé. Hatszázezer vakcina van raktárakban, ha azért halnak meg emberek, mert ezeket nem adják be, azért ki vállalja a felelősséget? – kérdezte.

Korábban írtuk

A miniszterelnök közölte: azt, hogy egy beadott vakcina párját szabad-e szétosztani, a járványügyi szakemberek dönthetik el.

Magyarország a beoltottak számát tekintve Európában a második helyen áll – jelentette ki.