Egyre rosszabbul élnek a magyarok, miért nem tesz valamit az Orbán-kormány?

Az egész Európai Unióban itt növekednek a leggyorsabban és a legnagyobb mértékben az árak. Rekordon az államadósság, rekordgyenge a forint és egekben a benzin ára, miközben a magyar emberek egyre szegényebbek.Miért nem tesz valamit a kormány? – Teszi fel a kérdést Arató GergelyKövesd élőben, és oszd meg parlamenti felszólalását!🇭🇺🇪🇺

Posted by Demokratikus Koalíció on Monday, June 14, 2021
Hirdetés

Arató Gergely (DK) arról beszélt, hogy Magyarországon a bérből és fizetésből élők egyre rosszabbul élnek a magas infláció miatt, egyre drágább lesz minden. Ezért lenne fontos, hogy a minimálbér lépést tartson a növekvő inflációval – mutatott rá.

Közölte: amióta Orbán Viktor kormányoz, minden környező országban jobban emelkedett a minimálbér. A kormány mégis ellenzi az európai minimálbért – tette hozzá.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára úgy reagált, a képviselő álságos módon arról szónokol, hogy bajban vannak a magyar emberek, de a baloldali kormányok idején csúcson volt a munkanélküliség, megszorításokkal sújtották az embereket, csődbe juttatták az önkormányzatokat. 2020-ban azokon a településeken, ahol hatalomra jutott a baloldal, megszorításokat vezetttek be és nem támogatták a járvány elleni védekezést sem – jelentette ki.

Megjegyezte: a kormány az elmúlt időben emelte a minimálbért, ezt az európai statisztikák is alátámasztják, jelenleg pedig a 200 ezer forintos minimálbért tűzték ki célul.

Korábban írtuk

A képviselő a választ nem fogadta el.