Több szabadstrandot, kevesebb Mészáros-kempinget! Mert a Balaton mindenkié!

Több szabadstrandot, kevesebb Mészáros-kempinget! Mert a Balaton mindenkié!Kövesd élőben és oszd meg Arató Gergely napirend előtti felszólalását!🇭🇺🇪🇺

Gepostet von Demokratikus Koalíció am Montag, 13. Juli 2020
Hirdetés

Arató Gergely napirend előtti felszólalásában hangsúlyozta: a miniszterelnök balatoni nyaralásra biztatta a magyarokat, de ez egyre többeknek elérhetetlen. Botrányos történések, engedélyezett és engedély nélküli beruházások jellemzők a tó térségére – vélte.

Azt mondta, a kormányközeli vállalkozók beruházásaiba ömlik a közpénz, közben az emberek alig férnek hozzá a strandokhoz, szinte megfizethetetlenek az árak. De a Balaton nem lehet néhány milliárdos játékszere – fogalmazott.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára erre azt mondta: a Balaton ügye valóban fontos, a Balaton nemzeti érték. A kormány nagy hangsúlyt helyez a belföldi turizmusra, a cél, hogy a magyarok egyre jobb színvonalú szolgáltatást kapjanak, remélhetőleg elviselhető árakon, bár az árak kérdésében nem a kormány az illetékes – mutatott rá. Hozzátette: ma sokkal többen engedhetnek meg maguknak egy balatoni nyaralást, mint évekkel korábban.

Az államtitkár kitért rá: a járvány rendkívüli károkat okozott a turizmusnak, ezért számos lépést tettek az ágazat védelmében.

Korábban írtuk