Fotó: MTI/Kovács Attila, szerk.
Hirdetés

„Kövér László ma nagyon megsértődött, mert nem álltam fel, amikor bejött, pedig ez az általuk egyoldalúan a Parlamentre erőltetett Házszabályban is benne van” – kezdte dohogását a képviselő Facebook-oldalán.

Kedd délelőtt az MTI tudósítása szerint az Országgyűlésben az ülést vezető Kövér László házelnök bejelentette: a Jobbik képviselőcsoportja keddi hatállyal Jakab Pétert vezetőjévé, Lukács László Györgyöt pedig frakcióvezető-helyettessé választotta. A házelnök felhívta Arató Gergely (DK) és „a hozzá hasonlók” figyelmét, hogy a képviselők az elnököt felállva köszöntve „egymást és a választóikat tisztelik meg”.

„Legyen világos, hogy fütyülők (sic!) Kövérék szabályaira”

– keverte össze a fütyülök igét a fütyülőkkel Arató Gergely.

„Nem őket, hanem a választóimat képviselem itt. Velük szemben az lenne tiszteletlenség, ha olyan házelnök kedvéért állnék fel, aki ostoba homofób előítéletből megbélyegezte és sértegette az örökbefogadó szülőket. Örömmel köszöntöm majd akár felállással is az új Magyar Köztársaság Országgyűlésének demokrata elnökét. Bár azt gyanítom ő nem fog rá igényt tartani” – írta, szavainak egy magyar, egy uniós és egy szivárványszínű zászlóval is nyomatékot adva.

A képviselő közben javította a hibát a bejegyzésben, de a szerkesztési előzményekben továbbra is megtekinthető.

Fotó: Arató Gergely Facebook-oldala (képernyőfotó)