Fotó: Demokratikus Koalíció Facebook-oldala (képernyőfotó)
Hirdetés

A Nemzeti Választási Iroda ma tájékoztatót tartott a választási eljárási törvény tervezett módosításáról a pártoknak – emlékeztetett Arató Gergely, aki szerint azonban ezek a módosítások „nem oldják meg érdemben a választási rendszer problémáit”.

A Gyurcsány-párti politikus sérelmezi a győzteskompenzációt, a választókerületek határainak „önkényes meghúzását”, a kampány korlátozását, a fiktív bejelentkezéssel való visszaélés lehetőségét és azt, hogy a határon túli magyarok egyszerűbben leadhatják voksaikat, mint külföldön dolgozó nemzettársaink.

Szerinte a Nemzeti Választási Iroda nem néz szembe azzal, hogy a rendszer lehetővé teszi, hogy a „holt lelkek” nevében valaki más szavazzon.

„A Demokratikus Koalíció szerint a most javasolt módosítások nem teszik érdemben jobbá a Fidesz választási törvényét. A Fidesz mindent el fog követni hatalma megőrzése érdekében a következő választásokon is, de hiába trükköznek. Ha az ellenzék közös jelöltekkel, közös listával és közös miniszterelnök-jelölttel indul, ha közösen megszervezi a választás civil ellenőrzését, akkor Orbán rendszerén az ilyen mocskos trükkök sem segítenek majd”

– hangsúlyozta a közlemény végén a Jobbiktól a DK-ig tartó szivárványkoalíció fontosságát.

Korábban írtuk