Hirdetés

Arató Gergely (DK) arról beszélt: azért gyanúsította meg Völner Pát a legfőbb ügyész, „mert még ő sem tudta elsumákolni ezt az egész ügyet”, ahogy más estekben ezt a képviselő szerint megtette.

Hozzátette, Völner Pál is tagja volt annak az „államtitkári kórusnak”, amelyik „szemérmetlen módon hazudozva ledorongolja az ellenzéket és morálról van képe prédikálni”, miközben pártolta a devizahiteleseket utcára rakó végrehajtói kart és „nem szégyellte a kereszténységet is a szájára venni”, miközben szemrebbenés nélkül írt alá mások magánéletének megfigyeléséről szóló dokumentumokat.

Arató Gergely megjegyezte: utóbbi során ellenzéki újságírók mellett az államfő testőrségét is megfigyelték. Felvetette, vajon nem függ-e össze mindezzel „a köztársasági elnök rendkívüli készsége arra, hogy bármit aláírjon, amit az orra alá tolnak”.

Répássy Róbert, az igazságügyi tárca parlamenti államtitkára válaszában hangsúlyozta: „Magyarországon a törvények mindenkire vonatkoznak, a törvény előtt mindenki egyenlő, az ügyészség teszi a dolgát”, és minden ügyben függetlenül, a jogszabályok alapján jár el.

Korábban írtuk

Hozzátette: az érintett államtitkár azonnal vállalta a politikai felelősséget, és – a baloldalra nem jellemző módon – lemondott hivataláról.

A devizahitelezéssel kapcsolatos felvetésre reagálva kiemelte: ez a gyakorlat pont a baloldal kormányzása alatt terjedt el, és a jelenlegi kormány javított érdemben a devizahitelesek helyzetén mentőcsomaggal és törvényekkel.

31:48-tól: