Hirdetés

Arató Gergely (DK) közölte: hála illeti azokat, akik a védekezés legnagyobb terhét viselték, az egészségügyi dolgozókat, a szociális intézmények dolgozóit és a pedagógusokat.

A kormánynak el kellene fogadnia az ellenzéki javaslatokat és jelentős béremelést kellene adnia az ezekben a szférákban dolgozóknak – vélte.

Közölte: a kormány csak a nagyvállalatokat támogatja, nem azoknak a magyaroknak segít, aki elveszítették a munkájukat és nem támogatja a kisvállalkozásokat sem.

Korábban írtuk

Élőben reagálunk Szijjártó Péter napirend előtti felszólalására. Oszd meg Arató Gergely parlamenti felszólalását!🇭🇺🇪🇺

Gepostet von Demokratikus Koalíció am Montag, 15. Juni 2020

Brenner Koloman (Jobbik) közölte: méltatlan, ami az egészségügyi dolgozók plusz juttatásával történik; tisztázni kell, hogyan kell igényelni  és kinek jár az összeg.

Közölte: a tanulók egy része nem tudott megfelelő szinten részt venni a digitális oktatásban, ezért azzal kellene foglalkozni, hogy kielemezzék a digitális oktatás tapasztalatait.

Vejkey Imre (KDNP) szerint fontos, hogy a magyar gazdaság stabil maradjon, és közben a családok védelmén, a gazdaság újraindításán és az ország biztonságán legyen a hangsúly.

Azt mondta: a migránsok száma ismét emelkedik, de a járvány idején bebizonyosodott, hogy ha van politikai akarat, a határok lezárhatók, a külső határok megvédhetők, a migráció megfékezhető.

Keresztes László Lóránt (LMP) kiemelte: fontos jól lereagálni a gazdasági helyzetet, csökkenteni kell a kiszolgáltatottságot, olyan gazdaságpolitika kell, amely önellátásra készíti fel az országot, de ezzel ellentétesek a kormány intézkedései.

Kitért rá: köszönet jár azoknak, akik a magyarok egészségének és biztonságának megőrzéséért dolgoztak és az embereknek is, hogy kellő fegyelmezettségével kezelték a helyzetet.

Tóth Bertalan (MSZP) közölte: a kormánynak komoly adóssága van a szociális ágazatban dolgozók felé, mert ők nem kapnak olyan juttatást, mint az egészségügyi dolgozók, holott kivették részüket a védekezésből.

Megjegyezte: korábban a veszélyhelyzethez határidőt kértek, de a kormány nem tette meg ezt a gesztust.

Közös jövőnkért, Magyarországért!

Dr. Tóth Bertalan az MSZP frakcióvezetőjének reagálása Szijjártó Péter Külügyminiszter napirend előtti felszólalásáraKöszönet illet mindenkit, aki részt vett a védekezésben az elmúlt hónapokban. Az MSZP hónapokkal ezelőtt javasolta, hogy az egészségügyi és a szociális ágazatban dolgozók munkáját tisztességes fizetéssel és egy egyszeri 500 ezer forintos juttatással is el kell ismerni! Sajnos a kormány ezt sem tette még meg. Az EU-tól érkező 2.500 milliárd támogatást pedig bérlakásépítésre kellene fordítani, valamint a vidéken található "Kádár-kockák" és a társasházi lakások energitakarékossági felújítására! Újjá kell építeni Magyarországot!

Gepostet von MSZP am Montag, 15. Juni 2020

Tordai Bence (Párbeszéd) úgy vélte, nem a külügyminiszternek, hanem a miniszterelnöknek kellett volna ezt a beszámolót megtartania.

Kifogásolta, hogy Orbán Viktor a napokban Minszkbe látogatott, véleménye szerint inkább Spanyolországba kellene mennie, ahol alapjövedelmet lehet igényelni, ami 2,5 millió embernek nyújt azonnali segítséget.

Felháborító, hogy kevesebb pénzt költ a kormány a Lánchíd felújítására, mint augusztus 20-ára!

Szijjártó Péter külügyminiszter beszámolójára reagálok #Párbeszéd

Gepostet von Tordai Bence am Montag, 15. Juni 2020

Kocsis Máté (Fidesz) elmondta: nem lehetett tudni, meddig tart a járvány, ezért mondták, hogy amint nem lesz indokolt fenntartani a veszélyhelyzetet, eltörlik, és így is lesz.

Ez volt a helyes és felelős magatartás – tette hozzá.

Közölte: a baloldalnak bocsánatot kellene kérnie mindazért, amit tett a járványhelyzet idején.

A tevékenységük megmutatta, hogy bajban sem lehet a baloldalra számítani – jelentette ki.

Szijjártó Péter kifejtette: a képviselők kevesebb mint 90 nap után feloldhatják a veszélyhelyzetet.

Nem igaz, hogy csak nagyvállalatokat támogatna a kormány, a kis cégeknek is segít – mondta.

Hangsúlyozta: ha más külpolitikát folytatott volna a kormány, a védekezéshez szükséges eszközök nem időben és kellő számban érkeztek volna meg.