Azonnali hatállyal felfüggeszette beosztásából a vizsgálat idejére a Köztársasági Őrezred parancsnoka a kormányőrt, aki az elsődleges vizsgálat eredménye szerint jogszerűtlenül és szakszerűtlenül használta fegyverét, mikor egy tilosban parkoló, majd elhajtó taxist próbált megállítani az V. kerületi Mérleg utcában, az Önkormányzati Minisztérium parkolójánál.

A taxist, aki tiltott helyen parkolta le kocsiját, a rendőr akkor akarta igazoltatni, mikor visszatért az autóhoz. A taxisofőr nem volt hajlandó magát igazolni, gázt adott, s elhajtott, eközben kis híján elsodorta az egyenruhást. A kormányőr ekkor előkapta szolgálati pisztolyát, s egy lövést adott le a távozó taxi irányába. A lövedék azonban alaposan mellément, egy közeli autónál álló embert talált el. A járókelőt a lábszárán érte a feltehetően a gumira leadni szándékozott lövés.

A mentők a sebesültet az Országos Baleseti Intézetbe szállították, ahol megműtötték. Sérülései nyolc napon túl gyógyulóak, de nem életveszélyesek. A helyszíni szemlét a BRFK ügyészi közreműködéssel folytatta le, az ügyben a további vizsgálatot az ügyészség végzi.

Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője elmondta, hogy a taxis az eset után magától bement az V. kerületi Rendőrkapitányságra. Az ügy kapcsán senkit nem vettek őrizetbe.

– Az elsődleges információk alapján, a köztársasági őrezred parancsnoka, Dr. Dobozi József rendőrvezérőrnagy úr úgy ítélte meg, hogy a fegyverhasználat szakszerűtlen és jogszerűtlen volt, ezért a tiszthelyettes kollégát a vizsgálat idejére a beosztásából azonnali hatállyal felfüggesztette. Az állampolgár sérüléséről annyit tudok mondani, hogy az alsó lábszárán sérült meg és a Fiumei úti kórházba szállították. A kollégánk már meglátogatta és úgy tájékoztatott, hogy nem ért csontot a lövedék – nyilatkozta a hírTV-nek Sevcsik László, a Köztársasági Őrezred ezredese.