Szijjártó Péter azt mondta, hogy Magyarország ezzel segít felgyorsítani a bangladesi oltási kampányt, és hozzájárul ahhoz, hogy az emberek a világ azon táján is nagyobb biztonságban legyenek. Hangsúlyozta, hogy a magyarok „Európa leggyorsabb oltási kampányát” tudták megkezdeni tavasszal. Ennek köszönhetően az emberek életét és munkahelyét is biztonságba tudták helyezni. Magyarországon sok millió vakcina található a raktárakban, ami lehetővé teszi, hogy mindenki megkapja az első, a második, vagy akár a harmadik oltást is.

Hirdetés

„Ráadásul most tudunk segíteni másoknak is” – tette hozzá a miniszter, kiemelve: ez egy globális járvány, „mi annál nagyobb biztonságban vagyunk, minél (…) gyorsabban oltanak a világ többi országában is”. Főleg azon államokban, ahol sokan élnek, és ahonnan sokan utaznak Európába irányába.

„Ezért minden idők második legnagyobb vakcinasegítségét nyújtjuk, ezúttal Bangladesnek” – emelte ki. Szijjártó Péter közölte, hogy Banglades egy 160 millió lakosú ország, amellyel Magyarországnak kifejezetten jó az együttműködése politikai, gazdasági és energetikai szempontból egyaránt.

Korábban írtuk