Fotó: Médiapiac/Holecz Endre
Hirdetés

A közlemény szerint a kuratórium harmadszor ítélte oda a 2019-ben alapított sajtódíjat.

„A kitüntetést azért hozták létre, hogy a jobboldali, konzervatív sajtó munkatársai is megkaphassák a munkájukért járó figyelmet és elismerést” – írták, hozzátéve, annak célja, hogy olyan újságírók munkáját ismerjék el, akik valósághű, tényszerű cikkeikkel, riportjaikkal hozzájárulnak nemcsak a közvélemény tájékoztatásához, hanem az újságíró szakma hagyományos értékeinek megőrzéséhez is.

Az elismerést odaítélő kuratórium tagja Nagy Katalin (Magyar Rádió), Néző László (Mediaworks), Szarvas Szilveszter (Pesti Srácok), valamint két korábbi díjazott, Gajdics Ottó (HírTV) és Szentesi Zöldi László.

Huth Gergelyt, a Pesti Srácok főszerkesztőjét, a Pesti Tv programigazgatóját Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet igazgatója, Villányi Károlyt, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettesét Boros Bánk Levente, a Médianéző Központ igazgatója méltatta az eseményen.

Korábban írtuk

A közlemény szerint az elismerést hagyományosan március 15-e, a magyar sajtó napja alkalmából adják át, idén azonban a járványhelyzetre tekintettel június 30-ra halasztották a személyes díjátadót – ismertették.