Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Hirdetés

Az ünnepségen Szatmáry Kristóf, a kerület fideszes országgyűlési képviselője elmondta, a rendszerváltoztatás utáni legnagyobb kerületi közoktatási beruházással méltó környezetet alakítottak ki a diákoknak és az ott tanítóknak.

A XVI. kerület legrégebbi iskolájának felújítása, bővítése és fejlesztése azért indult, mert az intézményben nem volt rendes tornaterem – jegyezte meg.

Kovács Péter (Fidesz-KDNP) polgármester közölte, az önkormányzat az erejéhez mérten újít fel oktatási és egészségügyi épületeket a kerületben, a Szent-Györgyi Albert Általános Iskola állami beruházás részeként újulhatott meg mintegy 2,6 milliárd forintból.

Juhász Roland állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkár arról beszélt, az iskola kiemelt szerepet tölt be abban, hogy felszínre hozza a tehetséget, utat mutasson a fiataloknak, valamint segíti őket, hogy felnőttként a tudásuknak, a képességeiknek és az elvárásaiknak megfelelő munkát tudjanak találni.

Korábban írtuk

„Az ország jövőjét úgy garantálhatjuk a legjobban, ha a felnőtt életbe kilépő generációk valóban versenyképes és érett tudást tudnak szerezni” – mondta az államtitkár, rámutatva arra, hogy ehhez elengedhetetlen a köznevelésben a megfelelő infrastrukturális háttér biztosítása.

Juhász Roland emlékeztetett, a kormány 2014-ben döntött arról, hogy országszerte tantermeket, tornatermeket, tanulószobákat, valamint komplett iskolákat létesít.

A mostani beruházás során 3000 négyzetméternyi alapterület újult meg, az iskolában kialakítottak egy 466 négyzetméteres tornatermet. A főépület 1600 négyzetméteres fa tetőszerkezetet kapott, és parkosítás is történt az iskola területén. A beruházás részeként biztosították az iskolabútorokat, valamint az informatikai és sporteszközöket.

Tóth András igazgató azt mondta, az épület megújulása történelmi esemény az iskola számára.

Az ünnepség zárásaként Szatmáry Kristóf adta át az iskola jelképes kulcsát az igazgatónak.