A police.hu oldalon azt írták, hogy KR NNI Felderítő Főosztály Emberkereskedelem Elleni Osztálya büntetőeljárást folytat több ember sérelmére, rábírással, erőszakkal és fenyegetéssel elkövetett emberkereskedelem bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Hirdetés

A nyomozás során beszerzett bizonyítékok alapján a négyfős bűnbanda 2017-től űzte illegális tevékenységét. Módszerük az volt, hogy Magyarországról kiszolgáltatott helyzetben lévő nőket szerveztek ki Németországba, prostitúciós munkára – írták.

Az összetoborzott lányokat a csoport egyik tagja azzal bírta rá a prostitúciós tevékenységre, hogy szerelmet színlelt nekik – derült ki. Az áldozatokat az emberkereskedők folyamatos megfigyelés alatt tartották, és naponta 150 eurót kellett fizetniük az utcaszakaszok használatért. De volt, hogy teljes egészében elvették tőlük a bevételüket.

Ha nem keresték meg a tőlük elvárt napi 150 és 300 euró közötti összeget, nem engedték be őket az utcáról. Lelki terror alatt tartották őket és fizikailag is bántalmazták a nőket.

A bűnbanda most elfogott 40 éves vezetőjének segítségére volt a szintén őrizetbe vett 45 éves élettársa is. Az Emberkereskedelem Elleni Osztály kiadatásukat követően gyanúsítottként hallgatta ki, majd bűnügyi őrizetbe vette őket, letartóztatásukat a Fővárosi Főügyészség indítványaira a bíróság elrendelte. Harmadik társuk szintén letartóztatásban van, őt 2022 szeptemberében Budapesten fogták el – közölték.

Továbbra is keresik az elkövetői kör negyedik tagját

A KR NNI továbbra is keresi az elkövetői kör negyedik tagját, akinek tartózkodási helye ismeretlen, ezért vele szemben belföldi, illetve európai és nemzetközi elfogatóparancs van érvényben, amely a police.hu/hu/koral/elfogatoparancs-alapjan-korozott-szemelyek/951731 linken érhető el – áll a rendőrség közleményében.

Korábban írtuk