Fotó: MTI/Bruzák Noémi
Hirdetés

Az Apáczai Csere János-, Brunszvik Teréz-, Eötvös József-, Németh László- és Trefort Ágoston-díjakat a koronavírus-járvány miatt vették át a pedagógusok a mostani, későbbi időpontban.

Kásler Miklós ünnepi köszöntőjében úgy fogalmazott: a teremtés során megszülető ember abban különbözik a többi élőlénytől, hogy képes a gondolkodásra és az érzelmekre, és összeköttetésben van a teremtett világgal, az egész univerzummal. Az emberi élet minőségét az határozza meg, találkozik-e az értékekkel és ezek mentén éli-e mindennapjait – fűzte hozzá a tárcavezető.

Az emberek egymást oktatták, nevelték létezésük óta, számos módszerrel próbálkoztak, iskolákat teremtettek minden szinten – folytatta. Kiemelte: a pedagóguspálya az egyik legszebb pálya, a nevelők, a pedagógusok olyan irányba tudják terelni az ifjúságot, ami „a szép élet felé viszi őket”.

A miniszter szerint az élet minősége nem materiális kérdés, hanem szellemi kategória.

Korábban írtuk

Rámutatott: a pedagógusoknak lehetőségük van arra, hogy a klasszikus értékek mellett biztosítsák, hogy az ifjúság korszerű ismeretekkel találkozzon, és ezeket az ismereteket egyre korszerűbb módszerekkel és eszközökkel tudják közvetíteni.

Kásler Miklós a kormány és a társadalom nevében mondott köszönetet a pedagógusoknak az eddigi munkájukért.

Az elismeréseket Kásler Miklós és Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára adta át.