Fotó: MTI/Kovács Attila
A tatabányai kézilabdacsarnok, a Grundfos Tatabánya KC új otthona az átadóünnepség napján, 2022. január 12-én
Hirdetés

Az ünnepségen Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke elmondta, a tatabányai aréna, a szintén 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokságra épült budapesti MVM Dome, valamint a szegedi PICK Aréna és a megújult Főnix Aréna után a legnagyobb kézilabdacsarnok Magyarországon.

Az elnök hozzátette, a létesítmény Magyarország egyik nagy múltú klubja, a Grundfos Tatabánya KC új otthona lesz. A csapat jelentőségét mutatja, hogy a nemzeti válogatottakban 40 olyan játékos szerepelt, aki Tatabányához kötődik.

Juhász Roland, állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkár kiemelte, a közel húszezer négyzetméteres sportarénában 6200 férőhelyet alakítottak ki, fele-fele arányban fix és mozgatható lelátókon. A beruházás önálló része egy vívóterem, amelyben 20 pást fér el.

Az államtitkár hozzátette, a kormány további 1,8 milliárd forintot biztosított a létesítmény berendezésére és állami forrásból valósul meg az intézmény fenntartása is.

Korábban írtuk

Fotó: MTI/Kovács Attila
Jobbról balra: Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke, Kontra Zsolt, a Grundfos Tatabánya KC technikai vezetője, Ilyés Ferenc, a Grundfos Tatabánya KC menedzsere, Marosi László, a Grundfos Tatabánya KC elnöke, Juhász Roland, az állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkár, Bencsik János, a térség fideszes országgyűlési képviselője és Bardóczy Gábor, a januári férfi kézilabda Európa-bajnokság kormánybiztosa a tatabányai kézilabdacsarnok átadóünnepségén 2022. január 12-én

Bencsik János, a Tatai-medence országgyűlési képviselője elmondta, a csarnok átadásával egy közösségi tér született. A kormány a Modern Városok program keretében biztosította a beruházás feltételeit.

Multifunkcionális csarnok jött létre, melynek elsődleges használói a helyi és a térségi sport szereplői. A Tatabányai Sport Club az öt kiemelt vidéki sportegyesület egyike, így öt éven át évente 300 millió forintot kap, hogy az atlétika, a birkózás, a dzsúdó, az ökölvívás és a vívás területén utánpótlásnevelő munkát végezzen – emlékeztetett Bencsik János.

Marosi László, a Grundfos Tatabánya KC elnöke kiemelte, hogy a csarnokban benne van azok munkája, akik évtizedeken keresztül szolgálták a tatabányai kézilabdasportot. A létesítmény avató mérkőzését február elején játsszák a Veszprém ellen.