Átadó – Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája – Tulipános Osztály

Átadtuk a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján felújított Tulipános Osztályt! Azok a kismamák, akik itt hozzák világra gyermeküket, már ezekben a kényelmes és modern szobákban tölthetik el az első közös napokat. Örömmel tölt el, hogy a Magyarországon működő 68 szülészeti osztály közül már 59 intézményt támogatni tudtunk a megújulásban a Családbarát Szülészet pályázat segítségével.

Posted by Novák Katalin on Monday, February 22, 2021
Hirdetés

Novák Katalin a közzétett videóban emlékeztetett: a Magyarországon működő 68 szülészeti osztály közül már 59 intézményt támogatott a megújulásban a Családbarát Szülészet pályázat.

A miniszter elmondta: nem mindegy, hogy a szülészeteken kik és milyen körülmények veszik körbe az édesanyát és a családot, ezért is fontos, hogy Magyarországon a szülészeti osztályok megújuljanak.

A kormány úgy döntött, 10 milliárd forintot fordít arra, hogy Magyarországon a szülészeti osztályok megújuljanak – ismertette Novák Katalin. Hozzátette, az elmúlt tíz évben megnőtt a születések száma is, de leginkább a gyermekvállalási kedvből látható, hogy Magyarországon ismét divat lett gyermeket vállalni.

A miniszter közölte, bízik abban, hogy a következő években Magyarországon egyre többen mernek igent mondani az életre.

Korábban írtuk