Fotó: MTI, archív
Hirdetés

A lap szerint nem pusztán az európai parlamenti képviselő személyéről dönthet szerdán a Jobbik elnöksége, feltehetően azt a kérdést sem lehet kikerülni, van-e felelőssége az elnökségnek a vasárnapi európai parlamenti választásokon elért gyenge eredményben.

A Magyar Nemzet emlékeztetett arra, hogy elmúlt két napban többen jelezték – köztük Varga-Damm Andrea –, hogy a pártelnöknek nincs maradása, Sneider Tamás viszont közölte, fel sem merült, hogy lemondjon, és ilyen kérés nem is érkezett hozzá.

Volner János, a Mi Hazánk Mozgalom politikusa szerint ha Gyöngyösi ragaszkodik az EP-mandátumához, le fog mondani a Jobbikban betöltött elnökhelyettesi és frakcióvezetői tisztségről. Előbbit Jakab Péternek fogja felajánlani Sneider, mivel őt nagyon kedveli a tagság, utóbbira pedig nem kizárt, hogy Stummer János alelnököt javasolja.

Volner a harmadik erőcentrumként Varga-Damm Andreát nevezte meg, akit a Jobbikhoz újonnan csatlakozók megkedveltek, mert személyében „egy náci botrányoktól vagy politikailag elfogadhatatlan diplomáciai akcióktól” mentes ember képviselheti a pártot.