Fotó: MTI/Vajda János
Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója (k), Rónai-Horst László, a Mercarius Flottakezelő Kft. ügyvezetője (b) és Németh Balázs, a Porsche Hungaria Kft. ügyvezetője a segélyszervezet vizsolyi Jelenlét Pontján tartott rendezvényen 2023. május 9-én
Hirdetés

Lehel László köszöntőjében elmondta, hogy Vizsolyban létrehoztak egy varrodát is, ahol a nők elsajátíthatják ezt a munkát és jövedelemhez is juthatnak. Hozzátette, az ország különböző pontjain vannak hasonló intézmények, ahol fontos szempont a munkahelyteremtés és a gyermekekkel való foglalkozás.

Hangsúlyozta, hogy a két társaság adománya nagy segítséget jelent az esélyteremtő munka kiterjesztéséhez. A két évre kapott járművek lehetővé teszik számukra a kapcsolattartást minden intézményükkel, és azt, hogy „magasabb szintre emeljék munkájukat”.

Németh Balázs, a Porsche Hungaria Kft. ügyvezetője azt hangsúlyozta, hogy az ország legnagyobb autóimportőreként kötelező feladatnak tartják a társadalmi felelősségvállalást. Elismerik a segélyszervezet munkáját és példaértékűnek tartják a tevékenységét, nem csak itthon, hanem a határokon túl is.

Rónai-Horst László, a Mercarius Flottakezelő Kft. ügyvezetője arról beszélt, nagyon fontosnak tartják, hogy teljes egészében magyar tulajdonú vállalatként aktívan részt vegyenek a bajbajutottak és a szociálisan hátrányos helyzetűek támogatásában.

Szegedi Szabolcs, a település független polgármestere köszönetet mondott az Ökumenikus Segélyszervezet 2017 óta a településen végzett karitatív munkájáért. Felidézte, hogy hat évvel ezelőtt még a faluházban működött a szervezet, majd 2019-ben elfoglalhatták a Jelenlét Pont néven működő épületet. Szegedi Szabolcs úgy fogalmazott, eredményes az együttműködés a település és a segélyszervezet között, példaként említette a kedden átadott varrodát.

Az eseményen részt vett Lévai Anikó, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete, a miniszterelnök felesége, aki a Vizsolyban felépült varrodát is meglátogatta.

A helyszínen kiosztott sajtóanyag szerint a Gönci járásban található Boldogkőújfalun, Felsődobszán és Vizsolyban hivatásos varrónő vezetésével rászoruló családok asszonyai varrnak az Ökumenikus Segélyszervezetnek felajánlott használt ruhákból termékeket.

Korábban írtuk