A találkozón a felek megvitatták az AGRI projekt megvalósíthatóságának kilátásait, meghallgatták a projekttársaság közgyűlésének beszámolóját majd közös négyoldalú nyilatkozatot írtak alá. A projekttársaság közgyűlésén döntés született arról, hogy a már a konzorciumban lévő tagok mellett negyedik társuló félként, Magyarország képviseletében, a Magyar Villamos Művek Zrt. csatlakozhat a projekthez. A csatlakozás részleteit a felek 2011. február végéig rendezik.

A találkozón Natig Aliyev azeri, Alexander Khetaguri grúz, Fellegi Tamás magyar és Ion Ariton román energiaügyekért felelős miniszterek megállapodtak abban, hogy a lehetőségekhez képest – a déli földgázkorridor ügyének előmozdítása érdekében – tovább erősítik együttműködésüket, ezzel segítve, hogy az AGRI földgázvezeték megvalósíthatósági tanulmánya legkésőbb 2012. április 1-ig elkészüljön. A felek megerősítették, hogy a projekttársaság tulajdonjogából, kötelezettségeiből és a jövőben realizálódó haszonból minden tag egyenlő arányban, 25%-os mértékben, részesedik. A fentiek szellemében a résztvevők a négyoldalú megbeszélés végén közös nyilatkozatot írtak alá.

A találkozón elmondott beszédében Fellegi Tamás hangsúlyozta: Magyarország elkötelezett az AGRI projekt mellett, hiszen egyoldalú ellátási helyzete miatt érdekelt minden alternatív gázszállító útvonal kiépítésében és üzemeltetésében. A magyar-román gázrendszereket összekötő interkonnektor megépítésével és üzembe helyezésével az AGRI földgázvezeték is valós megoldást jelenthet Magyarország egyoldalú földgázfüggőségének enyhítése tekintetében úgy a források, mint a szállítási útvonalak diverzifikációjának területén. Meglátásunk szerint az AGRI egy megvalósítható projekt – szögezte le a miniszter.

Az AGRI projekt célja biztosítani, hogy az azeri földgáz eljusson Közép- és Délkelet-Európa államaiba. A projekt keretében az azerbajdzsáni Sangachal terminált csővezeték kapcsolná össze a Grúzia Fekete-tenger melléki Kulevi kikötőjével, ahol cseppfolyósító terminál építését tervezik. A cseppfolyós halmazállapotú földgázt tankerek szállítanák a romániai Konstanca kikötőjébe, ahonnan újragázosítást követően a román vezetékhálózaton jutna el a földgáz a felhasználókhoz Romániába és Magyarországra. Az AGRI projekt a tervek szerint 7 milliárd m3 éves kapacitással bír majd. Jelenleg a projekt megvalósíthatósági tanulmánya készül.