Ebből kiderül, hogy a miniszterelnök 48 óránként jelentést kér az akciócsoportok vezetőitől, melyik testület hol tart a munkával.

Hirdetés
Munkában az akciócsoportok // The task force in action

Munkában az akciócsoportok // The task force in action

Gepostet von Orbán Viktor am Sonntag, 15. März 2020

Orbán Viktor pénteki bejelentése szerint tíz akciócsoport alakult. Az oktatási akciócsoportot Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár vezeti, a járványügyi mobil-konténerkórház felépítésének felelőse Tóth Tamás, míg a létfontosságú vállalatok biztonságáért felelős akciócsoportot Benkő Tibor honvédelmi miniszter vezeti. A nemzetközi koordinációért felelős akciócsoport élén Menczer Tamás tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár áll, a kommunikációs akciócsoportot pedig Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár vezeti.

A rendkívüli jogrendért felelős akciócsoportot Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, a pénzügyi akciócsoportot Varga Mihály pénzügyminiszter, míg a gazdaság újraindításáért felelős akciócsoportot Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter irányítja – ismertette a kormányfő.

Felállt továbbá Jakab Ferenc vezetésével egy koronavírus-kutatócsoport is, amely gyógyszer- és vakcinafejlesztésért felel, illetve egy határellenőrzési akciócsoport, amelyet Balogh János országos rendőr-főkapitány vezet.