Fotó: Vermes Tibor/Demokrata
Fotó: Vermes Tibor/Demokrata, archív, illusztráció
Hirdetés

A politikus szerint míg a kormánypárti polgármesterjelöltek építeni, fejleszteni akarnak, az ellenzékiek háborúzni.

Arról is beszélt, hogy ébernek kell lenni, mert például Olaszországban, amikor Matteo Salvini még belügyminiszterként megpróbálta lezárni a határokat, a baloldal „erre alkalmas” polgármesterekkel telepítette be a migránsokat.

Megjegyezte azt is: a szegediek helyében elkezdene aggódni, mert amikor az Európai Parlament korábbi elnöke, Martin Schulz Szegeden járt, Botka László MSZP-s polgármestert megbízható embernek nevezte, és azt mondta, ott szeretik a migránsokat.

„Összefogva a kormánnyal tudjuk megvédeni magunkat, az országot, településeinket” – hangoztatta a kampányfőnök.

Budapestről szólva Kósa Lajos azt mondta: csak egy jelölt, Tarlós István főpolgármester, az ország legtapasztaltabb önkormányzati politikusa alkalmas a város vezetésére. Ő olyan csapattal néz szembe, amelyikben van „egy proteinsámán, egy celebmatador és Karácsony, aki még Gergelynek is alkalmatlan, ezért szólítja mindenki Gerinek” – közölte az ellenzéki főpolgármester-jelöltekről.

Fotó: MTI, YouTube (képernyőfotó), szerk.

Szemereyné Pataki Klaudia (Fidesz-KDNP) kecskeméti polgármester azt mondta, a választás tétje, hogy meg tudják-e őrizni és folytatni az eddigi teljesítményt.

Papp László (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere kifejtette: városa fejlődésének alapfeltétele a szövetségépítés a kormánnyal és a régió településeivel. Ma már minden lehetőség rendelkezésre áll, hogy a kormány és az önkormányzatok közötti országépítő szövetség új együttműködéssé alakuljon.

Nagy-Majdon József (Fidesz-KDNP), Bátonyterenye polgármestere arról beszélt, hogy az adósságkonszolidációnak köszönhetően sikerült a csőd közeli helyzetet elhárítani. Kitért a közmunkaprogramra is, mint megjegyezte: átlag feletti volt náluk a munkanélküliség. 2011-12 fordulóján 1100 közmunkásuk volt, az embereket ki tudták mozdítani a kilátástalanságból. A gazdaság fellendülésével eljutottak oda, hogy az idén vállalt 150-es keretet nem tudták feltölteni – mutatott rá a polgármester.

Fejlődni, fejleszteni csak békében, a kormánnyal együttműködve lehet – jelentette ki

Farkas Éva (Fidesz-KDNP) makói polgármester közölte: amikor átvette a város vezetését, a béketeremtés és a szövetségkötés volt a célja, és szövetséget kötöttek a kormánnyal. Egy városvezetés sem foszthatja meg települését attól a szövetségtől, amelyet a kormánnyal folytatott együttműködés jelent – mondta.

Balogh József, Szabadkígyós fideszes polgármestere azt mondta: a Magyar falu program soha nem látott lehetőséget ad a falvaknak. Míg korábban a fiatalok elköltöztek, és ezért a falvak népessége csökkent, a kormány intézkedéseinek köszönhetően többen fontolgatják, hogy visszaköltöznek.

Kovács Péter, a XVI. kerület Fidesz-KDNP-s polgármestere arról beszélt, hogy Magyarország fejlődik, gyarapodik, jobban teljesít az ország, és jobban teljesít a Fidesz is. Kiemelte kerületének a fővárossal és a kormánnyal ápolt jó kapcsolatát, hozzátéve, közösen tesznek azért, hogy az ország jó hely legyen.